Huis
Tuin
Video

Leuk nieuws: IKEA gaat meubels leasen!

Verander je regelmatig je interieur? Of wil je liever geen dure meubels aanschaffen? Dat komt goed uit, want IKEA komt weer met iets leuks: ze gaan hun meubels nu ook verhuren! De CEO van IKEA, Torbjörn Lööf, vertelde dat aan de Britse krant Financial Times.

IKEA begint deze maand in Zwitserland met het testen van de lease van kantoormeubelen, zo valt te lezen op AD Wonen. En mocht dit een succes zijn, dan zou dit zomaar uit kunnen breiden naar andere producten, bijvoorbeeld keukens en boxsprings... Het plan is om uiteindelijk ook te experimenteren in Nederland. Wij kunnen binnenkort dus misschien ook IKEA-meubels huren.

Terugbrengen en omruilen

Het idee is dat je aan het einde van de looptijd je meubels weer terugbrengt en weer iets nieuws uitzoekt. Zo kun je ook nog eens verschillende meubelen uitproberen! De teruggebrachte meubelen worden door Ikea opgeknapt en daarna weer verkocht.

Hergebruiken

Het verhuren van producten zal ervoor zorgen dat meubelen worden hergebruikt waardoor minder afval wordt geproduceerd. Daarom wil Ikea ook onderdelen verkopen van meubels die niet meer gemaakt worden. Zo kunnen deze ook hergebruikt worden. Goed voor het milieu en je portemonnee dus. 

Maar HET bekende IKEA-trapje kun je maar beter gewoon kopen...
Want deze originele dingen kun je er allemaal mee doen! 

Fotocredits
Headerfoto: Kari Shea - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: AD Wonen

ID: 4285

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven