Huis
Tuin
Video

6x industriële inspiratie voor een robuuste look in huis

Er zijn vele manieren om je huis een stoere uitstraling te geven. Een van onze favorieten daarvan is de industriële look. Hoe je die industriële touch aan je interieur geeft? Wij geven je inspiratie:

1. Lampen en sfeerlichten

Wanneer licht een belangrijk onderdeel is voor jouw woonsfeer, is het zeker leuk te denken aan industriële verlichting. Hierbij kan je denken aan het design van de lamp, bijvoorbeeld ijzer of staal als materiaal, maar ook aan het soort verlichting. Een oranje warme gloed belichting zal het goed doen. 

Industrieel licht

2. Bijzettafels

Een bijzettafel met zwarte, stalen pootjes is perfect om je woonkamer op subtiele wijze die industriële touch te geven. Zo'n bijzettafel kan je voor een leuk prijsje al kopen in de winkel, maar je kunt er ook gemakkelijk zelf één maken, zolang je maar materiaal zoals (robuust) hout, ijzer en schroeven in huis hebt...

Bijzettafel industrieel

3. Planten

Sommige planten staan ontzettend leuk bij een industrieel interieur. Klimplanten specifiek, omdat deze vaak ook tegen muren en gevels op klimmen, maar ook planten in potten tegen een muur zullen leuk staan. 

Planten industrieel

4. Kaarshouders

Kijk eens bij een kringloopwinkel of die leuke pop-up store bij jou om de hoek! Grote kans dat je er allerlei toffe accessoires voor in huis vindt. Wanneer je gaat, kijk dan of er kaarshouders te vinden zijn of knutsel zelf wat in elkaar van oud materiaal. Kaarshouders van cement of metaal doen het altijd goed bij een stoer industrieel interieur. 

Kaarshouder industrieel

5. Koper

Koper doet het erg leuk als kleurtint in een industrieel design. Naast dat het een robuuste uitstraling geeft, zorgt het ook voor een warme sfeer. 

Koper industrieel

6. Bakstenen muur

Last but zeker not least: bakstenen! Want denk je aan industrieel dan, dan popt ook de bakstenen muur waarschijnlijk meteen bij je op. Inspiratie nodig voor een stoere, maar tegelijkertijd warme bakstenen muur? Dat vind je hier

Ben je meer fan van een natuurlijke look?
Ga dan voor de botanische look met rotan!

Fotocredits
Headerfoto: DesignMilk - Flickr
Foto 1: Delightfull
Foto 2: Meubelpartner
Foto 3: Stijlvol Styling
Foto 4: Gimmii

Foto 5: Côté Maison
Foto 6: DesignMilk - Flickr


Tekst

Jeremy Houweling 

ID: 4514

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven