Huis
Tuin
Video

Een botanisch interieur? Deze 5 openbare tuinen in Nederland wil je zien ter inspiratie

Groen, groener, groenst en veel natuurtinten: bij een botanisch interieur lijkt het alsof je zo de natuur binnen stapt in huis. Inspiratie nodig? Ga dan naar een van deze openbare botanische tuinen in Nederland!

1. Botanische Tuinen - Utrecht

De Botanische Tuinen in Utrecht worden gebruikt voor het doen van wetenschappelijk onderzoek en het behoud van soorten. Maar ook jij mag hier een kijkje nemen. Zo heb je in de tuinen een kas vol tropische planten, maar ook in de buitenlucht staan genoeg prachtige planten.

2. Hortus Botanicus - Amsterdam

Bij Hortus Botanicus word je verrast met een natuurlijke omgeving in de stad. Bij de botanische tuin zijn veel verschillende bomen en planten te vinden zoals palmen, Zuid-Afrikaanse planten en vleesetende planten. Genoeg inspiratie dus! 

3. Botanische Tuin - Kerkrade

In de Botanische Tuin in Kerkrade kun je al wandelend inspiratie opdoen. Zo heb je in deze tuin Aloë, Euphorbia en Kalanchoë. De Botanische tuin is 1,5 hectare groot en heeft 195 plantenfamilies.

4. Trompenburg Tuinen en Arboretum -Rotterdam

Ben je in Rotterdam? Ga dan naar Trompenburg Tuinen en Arboretum, aan de rand van het centrum. In de tuinen vind je een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Heerlijk om inspiratie op te doen, én om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

5. Hortus Botanicus - Leiden

Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. In de tuin vind je unieke planten zoals de jadebloem. En je vindt er reuzenwaterlelies!

Fotocredits:

Headerfoto: DouglasSanchez - Unsplash
Foto 1: WilkevanderSchee - Instagram
Foto 2: Photo_Katcher - Instagram
Foto 3: Wertvoll_insta - Instagram
Foto 4: MauriceSpaans - Instagram
Foto 5: Satu.karjalainen - Instagram
Foto 6: Marjolein Sintenie
Foto 7: Marjolein Sintenie

Julia Dilissen
ID: 8943

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven