Huis
Tuin
Video

Inspiratie voor een Scandinavische eethoek

Bij een Scandinavisch interieur denk je waarschijnlijk meteen aan veel wit en zachte (pastel)kleuren, natuurlijke materialen en simpele vormen. Correct! Maar hoe style je nou een Scandinavische eethoek? We laten je een aantal prachtige Scandinavische eethoeken zien ter inspiratie.

Foto: Tarina Lyell 

 

Wit, wit en nog eens wit
Hadden we al gezegd dat wit een nogal veel voorkomende kleur is in een Scandinavisch interieur? Uiteraard betekent dat niet dat alles wit moet zijn, ook lichte pastelkleuren zijn hier goed mee te combineren. Daarnaast wordt kleur vaak toegevoegd in kleinere details, zoals bloemen, kunst aan de muur of accessoires.

Foto: Grey Deco

 

Zwart mag ook!
Maar dat wit een overheersende kleur is in de Scandinavische eethoek betekent niet dat daar geen donkere kleuren bij mogen kijken. Sterker nog, zwart past daar juist heel goed bij zoals je hierboven ziet. Juist het contrast tussen de gitzwarte stoelen en de witte muren met de simpele vormen zorgen voor die typische Scandinavische look.

Foto: Hübsch

 

Lampen
Scandinavisch en minimalistisch gaan vaak hand in hand. Een erg aanwezige kroonluchter zul je dan ook niet zo gauw tegenkomen in de gemiddelde Scandinavische eethoek (maar alles mag natuurlijk). Een minimalistische lampenpartij zoals hierboven dan weer wel. Combineer een aantal simpele snoeren (van kunststof of geweven textiel) met verschillende fittingen en lampen boven je tafel in een lichte ruimte en je hebt meteen al die Scandinavische look te pakken. Heb je liever één snoerlamp boven tafel? Ook dat kan. Minimalism is key...

Foto: Zoco Home 

 

Scandinavisch met een beetje bohemian
Uiteraard kun je een Scandinavische eethoek ook heel goed combineren met een andere stijl. Hierboven zie je dat de eethoek voornamelijk Scandinavisch oogt door de lichte kleuren en de natuurlijke materialen. Maar de lamp en de tegelwand in de keuken zorgt weer voor een bohemian tintje wat het geheel net even wat wereldser maakt.

 

Headerfoto: The Design Chaser
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2830

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven