Huis
Tuin
Video

5x inspiratie voor het stylen van de vensterbank

Een plankje op een leuke manier stylen kan al best lastig zijn, maar je vensterbank is al helemaal moeilijk. Want wat zet je er eigenlijk op en op welke manier? Wij geven je wat inspiratie om het je makkelijker te maken!

1. Werk met verschillende hoogtes

Een vensterbank kan heel saai worden, wanneer je alleen maar decoratie erop hebt staan van dezelfde hoogt. Het is dus heel belangrijk om hier in af te wisselen. Zet bijvoorbeeld een hoge plant naast een wat kleiner fotolijstje neer om balans te creëren.

2. Lekker veel planten

Deze trend komt echt uit de jaren '70: de hele vensterbank vol plantjes. Zet meerdere planten in verschillende potjes in je vensterbank neer en het ziet er al heel snel gezellig uit! Heb je een verwarming onder de vensterbank? Deze plantjes vinden dat niet erg. 

3. Gebruik hem als boekenkast

Waarom zou je je boeken alleen in een kast of op een plankje neerzetten? Helemaal als je weinig ruimte in huis hebt is je vensterbank hier ook een geschikte plaats voor! We raden je wel aan om er niet teveel in te zetten, zodat je nog wel goed naar buiten kunt kijken.

4. Maak er een bankje van

Als je een wat bredere vensterbank hebt, is het ook een leuk idee om er een bankje van te maken. Dit zorgt voor meer zitruimte en kussens in je vensterbank staan superleuk! Mix verschillende kleuren en patronen met elkaar voor een mooi geheel.

5. Souvenirs

Elke keer als je op vakantie bent geweest, neem je vaak wel weer iets kleins mee. Maar wat doe je daar dan mee als je thuis bent? Souvenirs staan ontzettend leuk in je vensterbank! Wissel het af met wat plantjes en kaarsen en op deze manier wordt je vensterbank steeds leuker als je weer op vakantie bent geweest.

Fotocredits

Headerfoto: Entrance
Foto 1: Entrance
Foto 2: Solebich
Foto 3: Olie en Seb's house
Foto 4: Eigen Huis en Tuin 
Foto 5: Homepolish

Alieke van Rijn
ID: 9420

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven