Huis
Tuin
Video

Geef je interieur een edgy randje met een bakstenen muur

Van sommige trends kunnen wij maar geen genoeg krijgen. Zoals bijvoorbeeld de bakstenen muur; de ultieme toevoeging wanneer je je woning een industriële look wil geven. Inspiratie opdoen of gewoon even wegdromen bij de mooiste bakstenen muren? Here you go!

Denk maar niet dat je met een bakstenen muur voor een standaard look gaat. Je kunt eindeloos variëren. Ga je bijvoorbeeld voor donker en stoer of voor wit en zacht? En ook de voeg is ontzettend bepalend voor het eindresultaat. 

Foto: Hey Davina Instagram en Unsplash 

 

Wit geverfde bakstenen
Wil je graag die stoere bakstenenlook in huis, maar ben je bang dat het je huis te donker maakt? Dan kun je de bakstenen altijd nog een lik witte verf geven voor een elegantere look. De contouren van de bakstenen blijf je alsnog zien, maar het zorgt ervoor dat je huis een stuk lichter oogt.

 

Foto: Unsplash

 

Afbladderen mag!

Afbladderende verf is heus niet altijd erg of lelijk. Sterker nog, in dit geval ziet het er juist heel gaaf uit! Zo heb je alsnog een lichte bakstenen muur, maar piept de originele kleur er toch nog tussendoor. 

Foto: Unsplash

 

Donkere bakstenen met witte voegen

Durf je wel voor een donkere baksteen te gaan, maar wil je toch nog contrast toevoegen? Ga dan voor een hagelwitte voeg. Dit zorgt voor een waanzinnig resultaat, vooral wanneer je er een warme lamp bij zet.

 

Foto: Concept Expo 

 

De verrassings bakstenen muur

Verrassing?! Jawel, soms kom je er pas tijdens een verbouwing achter dat er een prachtige bakstenen muur schuilgaat achter je gestucte wand. Extra leuk is het als je dan bovenin nog een deel van de witte muur laat zitten, zodat je elke keer weer opnieuw herinnerd wordt aan die verrassing. Overigens kun je dit verrassingseffect ook heel goed zelf creëren, door de bovenste witte laag juist zelf toe te voegen en het zo laat lijken alsof er voorheen een witte stuclaag overheen zat.  

 

Headerfoto: eBay 

Tekst: Marjolein Sintenie

 

 

 

ID: 2800

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven