Huis
Tuin
Video

Hét interieuricoon van dit moment: Frida Kahlo

Het is zo'n beetje de enige vrouw op aarde die een unibrow rockt. Ja, wij hebben kunstenares Frida Kahlo in ons hart gesloten. Haar portretten horen wat ons betreft dan ook niet alleen in musea thuis, maar het is ook een musthave in je interieur.

Foto: Etsy

Van kunstenares tot interieuricoon
Het levensverhaal van Frida Kahlo (1907 - 1954) is schrijnend. Op haar achttiende raakt ze zwaar gewond bij een botsing tussen een bus en een tram, waardoor ze bijna twee jaar aan haar bed gekluisterd is. Veel kan ze niet, maar haar liefde voor schilderen weet haar er bovenop te helpen. Met behulp van een spiegel schilderde ze tientallen zelfportretten, die inmiddels wereldberoemd zijn. 

 

Foto: Jacq Roos

 Zo spotte wij in het huis van presentatrice Froukje de Both dit schilderij van Kahlo. Het past perfect bij een wereldse woonstijl en geeft je interieur karakter.

 Nieuwsgierig hoe Froukje woont? Kijk dan hier even binnen.

Foto: Murals Wallpaper

 Pak je het liever wat grootser aan? Er bestaat zelfs behang, geïnspireerd op Frida Kahlo. Fleurige bloemen, sprekende vormen. Wie van kleur houdt, zal erg blij worden van deze bijzondere collectie!

Headerfoto: Jungalow

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2958

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven