Huis
Tuin
Video

Dit is dé interieurklassieker voor in de eetkamer

You hate it or you love it, maar de minimalistische Eames stoel met de gekruiste poten is hoe dan ook al decennialang niet weg te denken uit de eetkamer. Het is dan ook met recht een interieurklassieker te noemen. Heb jij ze thuis ook?

Hoewel de Eames stoel al tientallen jaren een echte klassieker is aan de eettafel van verschillende interieurtrends, wordt de stoel de laatste jaren toch vooral omarmd in de Scandinavische woonstijl. Dat wil overigens niet zeggen dat je daar gelijk je hele woning op moet aanpassen, maar het geeft je interieur wel die minimalistische Scandinavische touch.

Foto: Husman Hagberg en Tessa Neustadt voor The Home Polish 

 

Dé Eames
We hebben het altijd over dé Eames stoel. Maar wie is Eames nou eigenlijk? Of beter, wie waren Eames… Ray-Bernice Alexandra Kaiser Eames en Charles Ormond Eames Jr. (ook wel Charles en Ray) vormde tot eind vorige eeuw een ontwerpersduo die zowel in de architectuur als in meubilair grote naam heeft gemaakt. 

Foto: Tarina Lyell

 

Tientallen variaties
Het bekendste item is de Eames stoel die in tientallen variaties, kleuren en modellen bestaat. Onder andere met gekruiste poten van hout, maar ook met gekruiste metalen poten. En voor de schommelaars onder ons is er ook nog een kuipversie van de Eames stoel mét een schommel onderstel.

 

Headerfoto: Minette Hand voor Lauren Kelp  
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2888

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven