Huis
Tuin
Video

Dit zijn de interieurtrends van 2019

Inmiddels is 2019 al even aan de gang, maar dat wil niet zeggen dat we onze favoriete interieurtrends van dit jaar niet nog eens op een rijtje kunnen zetten. Want zeg nu zelf: nog even en dan begint het weer te kriebelen, tijd voor verandering in je interieur!

Duurzaamheid

De belangrijkste trend van dit jaar was vorig jaar ook al aanwezig, maar dit jaar maakt hij pas écht zijn opkomst: duurzaam wonen! Meer mensen beginnen zich verantwoordelijk te voelen voor klimaatverandering en de gevolgen hiervan. Verschil maken begint tenslotte bij jezelf! En dus kiezen we voor duurzamere materialen, is het hip om zelf een moestuintje te hebben en kopen we sneller fairtrade producten.

Kleur

Kleur bekennen is niet écht een ding in 2019. De pasteltinten maken hun comeback en vormen samen met aardetinten de basis van het palet van 2019. Ga voor terracotta, zalmroze, een groene tint óf de kleur van het jaar: spiced honey

Materialen

De behoefte aan duurzaamheid heeft effect op de materialen die we dit jaar weer veel gaan zien. Denk aan bamboe, papier, porselein en glas. Ook jute en wol blijven dit jaar in de mode, terwijl de betonlook dit jaar wat naar de achtergrond verschuift.

Accessoires

Weg met de prullaria: less is more! Kies qua accessoires voor mooie items die betekenis hebben en zet niet zomaar alles wat je tegenkomt op de boekenplank of bijzettafel. Kies voor mooie boeken, kandelaars en beeldjes en cluster deze in groepjes (ken je de regel van 3 al?), klaar is Kees!

Planten

Deze trend blijft lekker hangen – en dat vinden wij helemaal niet erg! Zowel in de woonkamer als in de keuken, hoe meer planten, hoe beter! Vooral grote planten zijn dit jaar niet te missen. Ze staan prachtig in de woon- en slaapkamer!

Ook zin om aan de slag te gaan in de tuin? Bekijk hier de tuintrends van 2019!

ID: 4297

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven