Huis
Tuin
Video

Confronterend: zóveel kijk je op telefoon

Voor de iPhone-gebruikers onder ons is er een nieuwe functie bij de software update (iOS12) bij komen kijken. Sinds een aantal maanden krijg je namelijk iedere zondag een weekrapport over je schermtijd... en dat is schrikken!

Top of flop

Je iPhone houdt vanaf nu nauwkeurig bij hoeveel tijd je aan verschillende apps besteedt en hoe vaak je je telefoon pakt. Voor vele gebruikers is het een eyeopener, anderen vinden het iets té confronterend.

In de nieuwste software van Android zit een soortgelijke functie, maar alleen de allernieuwste telefoons hebben deze software. Apples schermtijd werkt op alle iPhones (en iPads) vanaf 2013.

Tijd om af te kicken!

Wie zijn telefoongedrag omlaag wil brengen kan per app instellen hoeveel tijd er op doorgebracht mag worden. Ook voor ouders is het een handige functie: de schermtijd van je kinderen is ook in te stellen. 

Onze tip om de tijd te verminderen: zet een aantal notificaties uit. Niet alle meldingen die je krijgt zijn even nuttig maar zorgen er wel voor dat je even kijkt. De klassenmoeders-app bijvoorbeeld, die kan best gedempt worden toch?  

Ben je ook benieuwd waarom we zo graag foto's maken van onze huisdieren?
Nog meer zelfs dan van onze partners! Meer daarover vind je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Paul Hanaoka - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 4051

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven