Huis
Tuin
Video

3 items uit het huis van je oma die nu weer trendy zijn

Vroeger zag je misschien dingen in het huis van je oma, waarvan je dacht: dat ga ik later nooit in mijn eigen huis zetten of ophangen. Guess what, die trends van je oma zijn nu weer hartstikke in!

1. Kruidenrek

We zijn gewend alle potjes met kruiden, muesli’s en pasta’s netjes op te bergen achter gesloten kastjes, omdat dat je keuken een opgeruimde uitstraling geeft. Al kun je voor sommige dingen best een uitzondering maken. Kruidenpotjes en mooie flesjes olijfolie mogen wat ons betreft best gezien worden als je ze in een leuk open rek zet. Net als het kruidenrekje van vroeger!

kruidenrekje

2. Borden aan de muur

Terwijl vroeger het boerenbont servies aan de muur hing, hangen er tegenwoordig opnieuw allerlei borden aan de muur. Maar dan een tikkie anders. Frisse pastelkleuren, of met bijzondere illustraties. Wij zijn fan! 

borden

3. Hangplantjes

Je ziet ze momenteel overal: hangplantjes! Maar denk maar niet dat dit nu echt nieuw is, want je oma’s huis hing er vroeger ook al vol mee. Goed, ze zitten wel allemaal in een frisser potje, kokosnootje of vaasje, maar het idee is hetzelfde! Vrijwel alle kleine plantjes staan er mooi in, maar favoriet zijn toch wel de plantjes die met hun bladeren en stengels sierlijk naar beneden hangen. Onze favoriet? De String of pearls, oftewel: het erwtenplantje! Hoe die eruitziet? De Nederlandse benaming maakt je misschien al iets wijzer, maar voor het volledige plaatje zie je 'm op de onderstaande foto ook nog helemaal links en rechts hangen.  

Fotocredits
Headerfoto: Fornasetti - The Perennial Style 
Foto 1: Annelijn Weerman - Xenos

Foto 2:  Toast 
Foto 3: Lotte Wullems

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3248

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven