Huis
Tuin
Video

Zo bepaal je de juiste afmetingen voor een vloerkleed in je woonkamer

Vloerkleden zijn top, ze geven je warme voetjes, kunnen een zithoek creëren en het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Met deze tips weet je hoe je de juiste maat kiest.

1: Onder de salontafel

Wil je je kleed alleen onder de salontafel? Dan is een kleed van 80x150 cm meestal wel voldoende. Zorg er dan voor dat er ongeveer 20 cm ruimte zit tussen de bank en het kleed. Zo voorkom je dat het kleed er opgepropt uitziet.

woonkamer met vloerkleed

2: Onder de voorpoten

Dit is de meest traditionele manier: leg het kleed onder de voorpoten van de bank en/of stoelen. Zo creëer je een eenheid in je meubels en krijg je een echt zithoekje. Deze manier wordt vaak gebruikt omdat deze indeling in veel ruimtes wel past en een knus hoekje vormt. Een kleed van 160x230 cm is meestal wel voldoende voor deze manier. Meet voor de zekerheid wel eerst je bank van te voren op zodat je zeker weet dat het kleed niet te groot of te klein is!

woonkamer met vloerkleed

3: Ga voor groot

Heb je een écht grote bank, of een écht grote kamer? Dan kan je ook voor groots gaan. Creëer een echte eenheid in je meubels door alle poten op het kleed te plaatsen. Je mooie bank kan dan écht tot zijn recht komen doordat je hem als het ware op een voetstuk zet: het vloerkleed. En als je voor groot gaat, dan moet je ook écht voor groot gaan. Kies daarom voor een vloerkleed van 230x300 cm of zelfs 300x400 cm.

woonkamer met vloerkleed

4: Doe waar je zelf zin in hebt

Leg je je vloerkleed liever scheef of zet je liever maar één poot op het kleed? Doen! Combineer verschillende kleden, leg ze neer zoals jij dat wilt en zorg dat je eigen stijl te zien is. Gekke ideeën kunnen soms verrassend leuk uitpakken.

5: Tape of kranten

Twijfel je nog over de maten of wil je liever eerst zien hoe het eruit gaat zien? Tape de maten van het kleed dan eerst af op de vloer of leg kranten neer. Zo kun je toch een beetje zien hoe het eruit gaat zien en weet je zeker dat je de goede keuze gaat maken.

woonkamer met getapte vloerkleed

Niet vallen!

Ben je op zoek naar een vloerkleed waar je zeker niet over zal struikelen? Bekijk dan deze kleden eens!

Fotocredits
Header: Moontower Design Build - Houzz 
Foto 1: Urban Outfitters
Foto 2: The Nordroom
Foto 3: JWT Associates - Houzz
Foto 4: Style By Emily Henderson
Foto 5: Decoplus Parquet

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3981

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven