Huis
Tuin
Video

Waarom kaarsen van natuurlijk materiaal veel gezonder en fijner zijn

Heb je er ooit over nagedacht om natuurlijke kaarsen in huis te branden in plaats van gewone kaarsen? Waarschijnlijk niet. Toch kun je dit beter wel doen, want het is veel gezonder én fijner voor je huis.

Wellicht heb je er nooit eerder bij stilgestaan, maar kaarsen zijn schadelijker dan je denkt. Zowel voor je huis als je gezondheid. Een natuurlijke kaars, zoals een sojakaars, is hier een goed en gezond alternatief voor.

Sojakaarsen zijn gezonder en milieuvriendelijker

Een sojakaars is een kaars die gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals sojaolie en katoen. Omdat de kaarsen van plantaardige olie zijn gemaakt en er dus géén chemische materialen zoals paraffine bij komt kijken, zijn deze kaarsen vooral erg geschikt voor mensen die last hebben van astma of allergieën. Maar eigenlijk is het gewoon voor iedereen beter, zowel voor jezelf als het milieu.

Goed voor je huis

De kaarsen zijn overigens niet alleen veel beter voor je gezondheid en het milieu, ook je huis zal er blijer mee zijn. Dit komt omdat sojakaarsen minder roetaanslag in je huis veroorzaakt. Doordat er geen paraffine bij zit komt er maar liefst 90% minder roet vrij.

In een potje

Sojakaarsen worden vaak in een pot gegoten, omdat sojawas een lager smeltpunt heeft dan gewone kaarsen. De pot zorgt er voor dat de kaars zijn vorm behoudt en niet als een pudding in elkaar zakt als hij warmer wordt.

Kopen of maken

Sojakaarsen worden geheel terecht steeds populairder en verschijnen ook in steeds meer soorten, maten én kleuren. Ze zijn in verschillende winkels en webshops te koop. Maar je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Hoe? Dat lees je onder andere hier.

Fotocredits
Headerfoto: Paolo Nicolello - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

Bron: Kaarsenwinkeltje.nl

ID: 3331

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven