Huis
Tuin
Video

5 tips voor een kamer met een schuin plafond

Heb je thuis een kamer met een schuin plafond? Dan snap je het probleem wel; het is moeilijk in te richten. Niks past echt en het lijkt al snel heel krap. Gelukkig is er een aantal manieren om dit op te lossen.

Een schuine wand kan er al snel voor loze ruimten zorgen. Je weet niet wat je er neer kunt zetten en je denkt er eigenlijk niets mee te kunnen. Met deze tips zorg je ervoor dat de ruimte onder de wand niet verloren gaat.

1. Zet een bank of bed voor de schuine wand

Een bank is een laag meubel en dus goed geschikt voor tegen een schuine wand. Omdat je toch op de bank zit, heb je er geen hoog plafond boven nodig. Waarschijnlijk is er nog iets van ruimte over achter de bank. Deze kun je goed gebruiken als opbergruimte, want je ziet toch niet wat achter de bank ligt. Een bed past ook goed onder de wand, want deze is ook erg laag.

2. Maak een zithoek

Je kunt ook een mooie fauteuil of een poef neerzetten onder de schuine muur. Zo creëer je een gezellige zithoek waar je lekker een boekje kunt lezen.

3. Zorg voor licht

Een ruimte met schuine wand kan al snel krap en benauwd lijken. Dit voorkom je met voldoende licht. Je kunt licht verkrijgen door middel van ramen, maar een nieuw raam plaatsen is natuurlijk vrij prijzig. Je kunt ook kiezen voor een interieur met lichte kleuren. Ga voor een witte muur en lichte meubels, en je ruimte lijkt een stuk groter.

4. Decoratie

Onder de schuine wand is weinig plek voor meubels, maar wel voor decoratiestukken! Je kunt de ruimte bijvoorbeeld vullen met planten of je zet wat lijsten op de grond. Ook lampen kun je kwijt onder de schuine muur. Dit zorgt ook nog eens voor veer licht.

5. Opbergruimte

Er bestaan speciale opbergbakken voor onder een schuin plafond. Deze zijn schuin waardoor ze perfect in de ruimte passen. Het ziet er netjes uit en je benut de ruimte optimaal. Geef het een leuk kleurtje dat bij je interieur past, en het ziet er netjes uit.

Wil je de ruimte nog groter laten lijken? Bekijk dan deze tips!

Fotocredits
Headerfoto: John Frye Photographer

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4516

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven