Huis
Tuin
Video

Deze 9 kamerplanten zijn bijna onmogelijk dood te krijgen

Ben jij één van de mensen die -hoe goed je ook je best doet- bloemen en planten maar niet in leven kan houden? Niet getreurd, er is nog hoop. Deze negen planten kunnen namelijk best tegen een stootje.

1. Sierasperge

De Asparagus of sierasperge is een kamerplant met ontelbare frisgroene bladeren. De plant is familie van de eetbare asperge, maar heeft zelf helaas geen culinaire eigenschappen. De sierasperge is een van de sterkste kamerplanten en daarom geschikt voor mensen die zelf geen groene vingers hebben. Je kunt ‘m het beste één keer per week water geven, maar als je dit een keer vergeet is dat geen ramp.

2. Vijgenboom met vioolbladeren

Deze geweldige plant met grote, felgroene bladeren is momenteel een ontzettend populaire plant. Wees zuinig met het watergeven, want deze plant houdt niet van natte voeten. Vooral in de winter hoef je de vijgenboom maar zelden water te geven. Wel houdt ‘ie van daglicht, dus zet ‘m het liefst op een zonnig plekje in huis.

3. Pannenkoekenplant

Deze kamerplant geeft de voorkeur aan een plekje in de schaduw of in de winter op de vensterbank. Je mag ‘m het hele jaar door één keer per week water geven. Ook leuk: als je pannenkoekenplant genoeg bladeren heeft, kun je ‘m heel makkelijk stekken waardoor je het hele huis vol kan zetten of een vriendin heel blij kunt maken. Hoe je dat doet? Dat lees je hier

4. Yucca

Het recept voor een gelukkige Yucca is eenvoudig: zon, zon en meer zon. Zet deze kamerplant dan ook op het zonnigste plekje in huis. En wat ook handig is, is dat de Yucca niet van veel water houdt. Een aantal weken zonder water is dus geen probleem. In de zomermaanden heeft ‘ie iets meer water nodig, maar doe dit alleen als de grond heel droog aanvoelt.

5. Luchtplantje

Niet alle planten hebben aarde nodig en dat geldt ook voor het luchtplantje. Deze kamerplant haalt de voeding gewoon uit de lucht. Hierdoor hebben ze eigenlijk bijna geen onderhoud nodig (af en toe een beetje water sprayen vindt 'ie wel fijn), maar wel aandacht natuurlijk. De luchtvochtigheid moet hoog zijn, wil een luchtplantje blijven leven.

6. Aloë

De dikke, stekelige bladeren van de aloë zien er ontzettend gaaf uit en staat daarom heel stoer in je interieur. Door de grote watervoorraad in het blad kan deze plant een lange tijd zonder water, maar toch heeft ‘ie graag dat je ‘m iedere twee weken wat water geeft.

7. Rubberplant

De Rubberplant houdt niet van kou en is dan ook blij met een warme, constante temperatuur. Door hem regelmatig wat water te geven, helpt hij de lucht binnenshuis te zuiveren. Doe dit ongeveer één keer per week. Let wel op: het sap van de plant kan giftig zijn, dus let wel goed op met kinderen en huisdieren.

8. Bromelia (ananasplant)

Deze plant heeft een ananas die boven de sierlijke sprieten uitsteekt, waardoor je met deze plant het tropische sfeertje in huis haalt. Zet de ananasplant op een plekje waar ‘ie zowel in de schaduw als in de zon staat. Verder heeft hij niet veel aandacht nodig. Eén keer per week water geven is genoeg. Geef de plant water in z’n hart, vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Dus de grond mag relatief droog blijven. 

Wist je trouwens dat je ook zelf een ananasplant kunt kweken? Hoe? Zo! Daarnaast schijnt het ook nog eens te helpen tegen snurken

9. Zamioculcas Zamiifolia

Deze snelgroeiende plant wordt ook wel de koning van de onverwoestbare planten genoemd. De Zamioculcas Zamiifolia -ook wel kamerpalm genoemd- kan goed tegen droogte, weinig licht en een lage luchtvochtigheid. De prachtige plant met donkergroene bladeren groeit tot meer dan een meter hoog, zelfs binnenshuis.

Heb je toch iets verkeerds gedaan en twijfel je of je plant nog wel leeft? Zo kom je erachter of je plant echt dood is. 

En is het echt einde oefening tussen jou en de planten? Dan kun je altijd nog hiervoor gaan! 

Fotocredits 
Headerfoto: Kaboompics 
Foto 1: Mike Marquez  
Foto 2: Marcegaral

Tekst
Demi Schoenmakers

ID: 4086

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven