Huis
Tuin
Video

5 grote kamerplanten die een perfecte vervanging zijn van de kerstboom

Vind je het ook zo jammer dat het weer tijd is om de kerstboom op te ruimen? Meestal heeft je huis dan opeens weer zeeën van ruimte waar je vaak niet weet wat je er mee moet. Niet getreurd, er zijn leuke oplossingen! Wat vind je bijvoorbeeld van één van deze grote kamerplanten als vervanging?

1. Ficus Lyrata

Deze grote plant lijkt op een klein boompje en heeft mooie grote bladeren. Je kunt ze in allerlei verschillende maten kopen, van kleine plantjes tot grote bomen! Verder is de plant gemakkelijk te verzorgen, alleen het enige nadeel is dat het sap in het boompje giftig kan zijn. Pas daarom wel op met kinderen of huisdieren!

Geen groene vingers? Dit zijn 5 makkelijk te verzorgen kamerplanten voor beginners
Kamerplanten

2. Kentia palm

Houd je juist van dunne bladeren en mag de plant wat meer ruimte innemen? Dan is de Kentia palm misschien wel wat voor jou! Deze groene vriend zorgt voor een echte tropische sfeer in hus. Geef hem regelmatig water en hij zal stralen in je interieur! 

3. Strelitzia nicolai

Deze plant heeft echt reuzebladeren en kan daardoor ook heel groot worden! Zet de plant op een lichte plek, maar niet in de volle zon. 

4. Pachira aquatica

Naast dat deze boom een prachtige gevlochten steel heeft, heeft 'ie ook nog eens een hele leuke bijnaam, namelijk de geldboom! Dat wil je toch in je huis hebben staan? Als je benieuwd ben waar die naam vandaan komt en hoe je deze plant verzorgt, lees dan even hier verder. 

5. Een kunstof plant

Heb je niet zulke groene vingers? Dan zou je ook kunnen gaan voor een kunstof plant! Dit kost je vaak wel net iets meer, maar je hoeft 'm ook nooit te onderhouden en gaat heel lang mee. Er bestaan best wat kunstofplanten die net echt lijken, bijvoorbeeld de onderstaande bamboe plant, of deze 5 exemplaren

Fotocredits:

Headerfoto: Andrea Porritt
Foto 1: Andrea Porritt
Foto 2: Air So Pure
Foto 3: Patch plants
Foto 4: Happy interior blog
Foto 5: Ikea

Alieke van Rijn
ID: 9798

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven