Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips overleven je kamerplanten de zomer

In de zomer kunnen je kamerplanten het soms flink lastig hebben, vooral als het erg warm is. Om ervoor te zorgen dat je plantjes toch de warme zomer overleven, kun je een aantal dingen doen.

Niet alleen wij kunnen last hebben van het warme weer, ook je kamerplanten vinden dit niet altijd even fijn. Met deze 5 tips maak je het ze toch wat makkelijker.

1. Niet te veel zon

Planten vinden zonlicht fijn, maar in de zomer is het soms te veel van het goede. In de felle zon kan je plant namelijk snel verbranden. Zet je planten dus liever niet voor het raam, maar liever een meter er vanaf. 

2. Water geven op de juiste tijdstippen

Geef je planten het liefst vroeg in de ochtend of laat op de avond water. Op deze tijdstippen is het minder warm waardoor het water minder snel verdampt. Zo hebben de wortels meer tijd om het op te nemen. Geef met warm weer ook iets vaker dan normaal, bijvoorbeeld om de twee dagen. 

3. Zorg voor een koele ruimte

Houd het in de zomer zo koel mogelijk in huis. Dit is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor je planten. Houd dus overdag de ramen en gordijnen dicht, en de ramen ‘s nacht open. Let wel op met airco’s: deze zorgen namelijk voor een plotselinge golf van koude en droge lucht. Hier kunnen planten niet tegen.

4. Sproei lekker veel

Probeer elke dag je planten en de lucht eromheen te besproeien met water. Als er veel vocht in de lucht zit, is de lucht namelijk koeler en dat vinden je planten weer fijn. Ook een bak water naast je planten werkt voor een vochtige lucht.

5. Geef geen voeding

In de zomer hebben je kamerplanten weinig tot geen voeding nodig. Dit is omdat ze al genoeg energie krijgen van de zon en de warmte. Ze hebben dus niet nóg meer energie nodig, dit werkt alleen maar averechts.

Julia van Rijn
ID: 8821

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven