Huis
Tuin
Video

Jouw kat herkent zijn naam echt wel, maar negeert jou gewoon!

Katten kunnen heel lastig in te schatten zijn, omdat ze vaak weinig affectie tonen naar hun baas toe. Jij denkt dat je niet tot ze doordringt, maar het tegendeel is waar! Volgens research uit Japan negeren ze je gewoon!

Het onderzoek was vrij simpel. De onderzoekers hebben 78 katten getest op herkenning van hun eigen naam. Elke kat reageerde op zijn naam, zowel als het door het baasje als door een vreemde werd uitgesproken. Hun naam werd in een rijtje van andere woorden uitgesproken, om zeker te weten dat ze niet gewoon op geluid reageerden. Elke kat bewoog zijn oren of staart bij het horen van zijn naam tussen alle andere woorden!

Kattenliefhebber maar allergisch? Dan zijn deze 3 katten wellicht iets voor jou!
Huishouden

Toch was dit het enige wat ze deden, want er volgde verder geen actie. De katten hoorden dat ze werden geroepen, maar bleven in dezelfde positie als dat ze ervoor waren. Net als honden kunnen katten dus horen dat hun baas iets van ze wil, alleen willen ze je niet laten weten dat ze je horen. Oftewel, je wordt fijntjes genegeerd door je eigen kat!

Fotocredits:

Headerfoto: Buenosia Carol - Pexels

Bron: Nature research journal

Esmée Duindam
ID: 9711

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven