Huis
Tuin
Video

Zo voorkom je dat je kat oververhit raakt deze zomer

In de zomermaanden kan het behoorlijk heet worden, niet alleen buiten maar ook binnenshuis. En dat is niet alleen voor ons zwaar, maar ook voor onze huisdieren. Let op deze tips zodat je kat het hoofd koel kan houden.

Je ziet het misschien minder snel dan bij honden, maar ook katten kunnen enorme problemen ervaren van het warme weer.

Schaduw

Belangrijk: zorg ervoor dat je kat de bewegingsruimte heeft om een schaduwplekje te vinden. Sluit ‘m dus niet op in één ruimte van het huis, maar geef de kat de mogelijkheid om rond te dwalen op zoek naar de koelste plek. Houd van tenminste 1 kamer de gordijnen of rolluiken gesloten en zet ventilatoren of zelfs de airco aan. Daar word je zelf ook blij van!

Blijven drinken

Net zoals mensen moeten ook onze huisdieren genoeg water binnenkrijgen, en al helemaal als het buiten tergend heet is. Plaats dus niet 1 maar meerdere drinkbakjes op plekken in huis, zodat hydratatie nooit ver weg is.

Borstelen

In de zomermaanden raken katten hun dikke wintervacht kwijt. Dit proces kun je een zetje in de goede richting geven door regelmatig de kat te borstelen. De vacht wordt dan vanzelf dunner en dus koeler. Grote kans dat de kat zichzelf geregeld schoonlikt, want ook dit biedt verkoeling.

Pootjes

Wist je dat katten zweten door middel van hun voetenbedjes? Door deze plek te verkoelen, zal je kat het ook minder warm krijgen. Hoe? Wikkel ze eventjes in een vochtige doek. Simpel!  

Let op: heb je het idee dat je kat ziek wordt van de hitte, raadpleeg dan altijd een dierenarts.

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Caleb Woods - Unsplash

Bron: Purewow

Christa Koeyvoets
ID: 8693

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven