Huis
Tuin
Video

Leuk! Zo kun je zelf kattenkruid kweken in huis

Je hebt vast wel ooit een filmpje gezien van katten die helemaal wild gaan op kattenkruid. Veel katten zijn hartstikke fan van het plantje en kunnen er geen genoeg van krijgen. Hoe leuk is het dan om zelf je eigen plantje te kweken?

Kattenkruid, ook wel catnip, is een plantje waar katten dol op zijn. Het kruid veroorzaakt een licht hallucinerend effect bij katten, wat ze heel fijn vinden. Het is dus een soort van drug, maar dan eentje die niet slecht is voor je kat.

Kattenkruid verzorgen

Je kunt kattenkruid gewoon in verschillende tuincentra kopen en in huis zetten om 'm verder te laten groeien. Het beste kun je 'm op de zonnigste plek in huis zetten, dan groeit hij het best. Zet het plantje in een grond die vocht doorlaat en zorg ook voor een potje met gaten in de bodem en een schoteltje eronder, zodat het overtollige water weg kan lopen. De plant houdt namelijk niet van natte voeten.

Catnip voor katten

Je katten gaan geheid op je kattenkruid afkomen als je deze in huis hebt. Dit is schattig, maar het kan ook een beetje heftig worden. Ze kunnen bijvoorbeeld in hun enthousiasme je plant omgooien. Om dit te voorkomen kun je de plant in een hangpot ophangen. Zo komt je kat er niet bij.

Klaar voor de oogst

Als je plantje groot genoeg is, kun je gaan oogsten. Knip hiervoor gewoon wat takjes af. Je kunt de takken vervolgens vers aan je kat geven of eerst even laten drogen. Ook leuk: Je kunt thee maken van kattenkruid! Dit schijnt te helpen bij stress en zorgt voor een goede spijsvertering.

Zelf kattenkruid stekken

Kattenkruid valt heel makkelijk te stekken. Knip simpelweg een takje af en zet deze in nieuwe potgrond. Met genoeg licht en water zal hij nu uitgroeien tot een nieuw plantje.

Julia van Rijn
ID: 8299

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven