Huis
Tuin
Video

Zo bescherm je je kerstboom tegen je kat

Je kerstboom is natuurlijk superinteressant voor je kat. Al die glimmende ballen en lampjes, heerlijk om mee te spelen. Maar zo blijft er niet veel over van je versierde kerstboom. Hoe bescherm je je kerstboom tegen je kat?

1. Stevig vast

Zorg dat je boom stevig staat en niet zomaar omvalt als je kat er met zijn poten tegenaan boxt. Je kerstversiering maak je ook gemakkelijk stevig door er wat extra ijzerdraad omheen te doen.

2. Laat de onderste takken leeg

Hang alleen kerstversiering in het midden en bovenin de boom, en laat de onderste takken leeg. Zo ziet je kerstboom er toch mooi versierd uit, maar is 'ie minder aantrekkelijk voor je kat en kan hij er ook niet meer zo makkelijk bij. 

3. Breekbare versiering bovenin

Vind je een lege onderkant van je boom toch wat saai, hang dan de niet-breekbare versieringen onderin de boom. Mocht je kat er dan toch mee spelen, dan sneuvelt het tenminste niet zo snel. En je waardevolle, breekbare ballen? Die kun je het beste bovenin de boom hangen. Daar kan de kat sowieso niet bij! Hopen we dan maar... 

4. Een hangende boom

Doe eens een keer gek en kies voor een hangende boom door 'm ondersteboven aan het plafond te hangen. Zo kan je kat niet bij de boom, én het ziet er leuk uit. Maar let op! Dit kan alleen als je een hoog plafond in huis hebt, of wanneer je een kleinere boom kiest. 

5. Citroen in je boom

Toch liever een staande boom die van top tot teen vol hangt? Laat je boom dan naar citroen ruiken om ‘m veilig te houden. Katten vinden dit stinken en zullen daarom minder snel je prachtig versierde boom aanvallen.  

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Myshun -Pixabay

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3750

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven