Huis
Tuin
Video

Kerstboom versieren? Met deze tips krijg je het mooiste en snelste resultaat!

Het is weer tijd om de kerstboom weer van zolder of uit het tuincentrum te halen. Maar, hoe tuig je een kerstboom nu zo makkelijk en mooi mogelijk op? Wij hebben het voor je uitgezocht!

1. LED your light shine!

Lichtjes in de boom, als ze eenmaal zitten zijn ze prachtig maar wat een gedoe! Ieder jaar weer dezelfde problemen, lampjes die het niet doen, het snoer dat in de knoop raakt.. argh. Onze grootste tip: check dus voordat je de boom versiert of de verlichting het ook echt doet en haal alle knopen en klitten eruit. Daarnaast is het ook nog eens handig om LED-verlichting te gebruiken, zo bespaar je energie en heb je minder kans op brand!

2. Een kledingstuk voor je kerstboom?

Als je een boom met kluit koopt kan je hem natuurlijk in een leuke mand zetten. Echter is het bij een kunstboom of een boom zonder kluit een stuk lastiger om de onderkant leuk te laten ogen. Natuurlijk kun je een leuk kleedje of doek om de standaard draperen maar tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden. Je kunt speciale kerstboomrokken kopen, van onder andere papier, stof en riet. Handig en het ziet er ook nog eens leuk uit!

3. Versiertruc

Als je slingers gebruikt in de boom, hang ze dan niet aan de puntjes van de takken maar dichter naar de stam toe. Op deze manier creëer je meer diepte en hou je ruimte over voor de rest van de versiering. Zorg er wel voor dat je in een kleine boom niet te veel slingers gebruikt, anders is hij gelijk zo vol!

4. De ballen

Voor het decoreren van de boom kun je het beste van boven naar beneden werken, ook is het slim om de kleine ornamenten boven te hangen en de grote ornamenten onder. Gebruik verschillende vormen en materialen om een speelse look te creëren. Zoek kerstornamenten die goed passen bij de kleur van je interieur, dat is wel zo leuk!

Klaar met versieren? Zet de kerstboom dan aan en neem lekker plaats op de bank met een goede kerstfilm. Lekker genieten!

Lees ook:
- Zo kies je de juiste kerstboom uit!
- Moet je rekening houden met huisdieren? Hier vind je goedkope kerstballen!
- Oh nee: zoveel ongedierte schuilt er in jouw kerstboom

Fotocredits
Headerfoto: Zainab Mlongo - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

ID: 3713

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven