Huis
Tuin
Video

4x zo hang je je kerstkaarten op een originele manier op

Wat doe jij eigenlijk met de kerstkaarten die je in de decembermaand toegestuurd krijgt? Leg je ze op een stapeltje op het dressoir? Stal je ze uit op de kast of hang je ze op? Wat ons betreft verdienen ze hoe dan ook een mooi plekje!

1. Wandrek

Hier lieten we al zien dat een moodboard wandrek sowieso een toffe manier is om je favoriete kaartjes, accessoires en quotes ter decoratie aan op te hangen. Maar zo’n wandrek is natuurlijk ook perfect om je kerstkaarten een mooi plekje te geven. Zijn het er te veel? Kies dan een aantal van je mooiste kaartjes uit en decoreer het geheel nog wat extra met kerstlichtjes, kerstballen of eucalyptustakjes.

kerstkaarten

2. Aan een tak

Als het in de winter te koud is om naar buiten te gaan, dan haal je buiten toch gewoon naar binnen? Zoek een mooie tak uit het bos en maak hier een kerstkaartenmobiel van. Hoe je dit maakt lees je hier. Uiteraard kun je ‘m ook op een andere manier versieren, bijvoorbeeld met kerstlampjes, strikken of kerstballen.

kerstkaartjes

3. Horizontale of verticale slinger

Deze manier om je kerstkaarten op te hangen wordt misschien nog wel het meest gebruikt, maar is daarom niet minder leuk. Kies een mooi touw of lint uit, hang het aan je muur en knijp er vervolgens je mooiste kerstkaartjes aan vast met knijpertjes.

Je kunt er voor kiezen om de slinger horizontaal op te hangen, maar ook een slinger van het plafond tot de grond kan erg leuk staan. En wil je er helemaal een eyecatcher van maken? Hang de slinger dan helemaal rondom de deurpost in huis.

4. Aan het lijntje

Zo’n ‘waslijntje’ is natuurlijk niet alleen heel leuk om je mooiste foto’s aan op te hangen, maar ook je mooiste, leukste en meest dierbare kerstkaarten kun je hier perfect aan ophangen. 

We hebben nog veel meer kerst-tips voor je

Fotocredits
Headerfoto: Aaron Burden - Unsplash
Foto: Etsy
Foto: Minted  
Foto: Icane - Instagram 

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3783

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven