Huis
Tuin
Video

Zo geef je de kunstwerken van je kind een mooi plekje in het interieur

De kunstwerken van je kinderen blijven maar komen. Het is natuurlijk onmogelijk om alles aan de muur te hangen, hoe graag je kinderen dat misschien ook zouden willen. Met deze drie manieren kun je de kunstwerken netjes opbergen en een mooi plekje geven.

1. Less is more

Maak plek op een bepaalde muur of op de kast voor de kunstwerken van je kind. Deze plekken kun je vullen met een aantal van de mooiste/speciaalste kunstwerken. Óf je laat deze belangrijke taak over aan je kind en laat die bepalen welk kunstwerk een ereplekje krijgt. Eens in de zoveel tijd geef je ze dan de kans om de kunstwerken te verwisselen. Zo komt de kast niet te vol hangen, en krijgen alle tekeningen toch de kans om een ereplekje te krijgen. 

kinder tekeningen aan een muur

2. Een fotoboek

Of nog beter, een scrapbook. Vul (samen met je kind) de pagina’s van het fotoboek met de mooiste kunstwerken en schrijf belangrijke momenten op. Zo kan je altijd terugkijken door de kunstwerken van je kind. Je kun één groot boek vullen, of je maakt een boek per jaar. Zo gaat er geen belangrijk moment verloren en hoe leuk is het om hier over een paar jaar naar terug te kijken!?

3. Een eigen plekje

Maak voor ieder kind een mooi versierde doos. Hier kunnen ze hun kunstwerken in stoppen nadat je ze met het hele gezin bewonderd hebt. Omdat de dozen mooi versierd zijn, kun je ze neerzetten op een plank aan de muur. Als je ze zo versiert zodat ze bij je interieur passen kun je ze eigenlijk overal kwijt. De ruimte boven de plank kun je gebruiken om de allermooiste of belangrijkste kunstwerken te showen. Neem wel eens in de zoveel tijd de tijd om de doos uit te zoeken en nietszeggende of overbodige kunstwerken weg te doen. Want ja, alles bewaren wordt al snel onmogelijk met de vele kunstwerken die binnen blijven komen.

Een plank met kinder kunstwerken

Speelgoed in overvloed

Ligt er overal waar je kijkt wel speelgoed van de kinderen? Tijd voor actie! Met deze slimme opbergers wordt de vloer weer speelgoedvrij!

Fotocredits
Headerfoto: Jennifer Rizzo
Foto 1: Design Improvised
Foto 2: Oh Joy

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4111

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven