Huis
Tuin
Video

4x creatieve kinderbureaus in de woonkamer

Tekenen, knutselen en vingerverven zijn de dingen die iedere peuter vaak leuk vind om te doen. Gezellig op de grote tafel, maar stiekem veel knusser in je eigen hoekje. Wij geven je inspiratie om een klein bureautje op verschillende manieren in je woonkamer te verwerken.

1. Je eigen plekje

Een kader van hout op de muur ziet er niet alleen mooi uit, het geeft je kleintje ook een eigen plekje. Laat het hout helemaal blank voor een rustige look, schilder hem in een opvallende kleur zodat hij eruit spat of juist in dezelfde kleur als de muur om hem wat weg te laten vallen. De binnenkant kun je een tint lichter maken, waardoor je een prachtig ton sûr ton effect krijgt. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

TIP! Plak een aantal leuke muurstickers in het midden om het hoekje persoonlijk te maken en gebruik het overige hout om een grote bak van te maken. Zo heb je een mooie set en berg je tegelijkertijd in een handomdraai wat speelgoed op. 

2. In de hoek

Loze hoekjes in de kamer lenen zich vaak perfect voor een klein bureautje. Style het geheel af met een aantal mooie accessoires en zowel jij, als je mini worden er blij van.

3. Over de hele wand

Heb je een grote wand in je huis, dan is het soms erg mooi deze helemaal te gebruiken. Je kunt er bakken in maken om speelgoed, ordners en andere spullen in op te bergen. Hou wel een ruimte over om een mooi stoeltje of krukje in te zetten. Een perfect bureau dat helemaal in je interieur wegvalt.   

4. Speelhuis

Je kunt natuurlijk ook een statement maken en de ruimte enorm accentueren. Dit speelhuisje is voor elk kind een waar walhalla. Je kunt hem helemaal behangen met tekeningen, er knutselpotjes in hangen of de achterwand van schoolbordverf voorzien zodat ze echt als kleine Picasso’s los kunnen gaan.  

Fotocredits
Headerfoto: Kidsdepot
Foto 1:
 via Futurist Architecture
Foto 2: @nr13b
- Instagram
Foto 3: WOWN!
Foto 4: My Attic
Foto 5: Bedhuisje

Tekst
Marijke van Gemert

 

ID: 4339

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven