Huis
Tuin
Video

8 manieren om je huis kindvriendelijker te maken

Heb of krijg je jonge kinderen in huis? Hartstikke gezellig natuurlijk, maar niet per se voor je interieur. Het is slim om een huis met kinderen net iets anders in te richten dan wanneer je alleen volwassenen in huis hebt. Zo doe je dat:

Kinderen spelen, rennen, knoeien en noem het maar op. Hier moet je interieur dan wel op gemaakt zijn. Met deze acht manieren kun je je woning veilig en leuk maken voor de kids.

1. Afgeronde meubels

De eerste manier is vanzelfsprekend: zorg ervoor dat je meubels geen scherpe randen of hoeken hebben. Dit kan door bijvoorbeeld een ronde tafel te nemen of een bank zonder pootjes. Zo kunnen kinderen zich hier niet aan stoten.

2. Dichte opbergkasten

Kinderen kunnen behoorlijk ondeugend zijn en bijvoorbeeld stiekem de koekjes uit de voorraadkast pakken. Of nog erger: schoonmaakmiddelen open maken! Voorkom dit door je kastjes af te sluiten met een deur of door lades te gebruiken én een extra veiligheidsslotje erop te doen, zodat alleen volwassenen ze open krijgen. Ook voorkomt dit dat en per ongeluk dingen uit de kast vallen.

3. Bank zonder kussens

Hier heb je misschien nooit over nagedacht, maar ga voor een bank zonder losse kussens. Kinderen houden ervan om deze kussens los te trekken, weg te schoppen of erop te springen. Als je dus een bank zonder kussens neemt, gebeurt dit niet en blijf je bank het mooist. Je kunt natuurlijk wel gewoon mooie sierkussentjes op de bank neerleggen.

4. Denk aan de stof

Denk bij de aankoop van je bank, stoelen, vloerbekleding etcetera of de stof goed is schoon te maken. Zo zijn ongelukjes makkelijk weer op te ruimen zonder dat je er daarna nog wat van ziet. Kies bijvoorbeeld voor een hoes die je van de bank af kunt halen en in de wasmachine kunt gooien. Ook tegelvloerbedekking is handig omdat je deze makkelijk kunt reinigen.

5. Opbergruimte

Je onderschat het misschien, maar op den duur verzamelen kinderen behoorlijk wat speelgoed. Zorg dus voor een goede opbergplek hiervoor zodat het niet overal verspreid ligt.

6. Eigen plekje

Als je er de ruimte voor hebt, kun je een eigen plekje inrichten voor je kind. Richt een leuk hoekje in met zijn of haar spullen, een handige speelgoedbak of een bureautje.

7. Goede trap

Voor de veiligheid van je kind moet je ook rekening houden met het soort trap. Eerder schreven wij over hoe je de beste trap uitkiest voor een kindvriendelijk huishouden.

8. Stopcontacten

Stopcontacten en die kleine vingertjes blijft een enge combinatie. Neem het zekere voor het onzekere en plak je stopcontacten af met stopcontactenbeschermers. 

 

Fotocredits
Headerfoto: Li Tzuni - Unsplash 

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Houzz

ID: 4409

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven