Huis
Tuin
Video

4 tips om een kleine ruimte in huis optimaal te benutten

Heb jij een kleine kamer of ruimte in huis die eigenlijk zo goed als leeg staat? Zonde! Want ook van een kleine ruimte kun je iets superleuks maken. Wij zetten wat leuke ideeën voor je op een rijtje!

1. Sportruimte

We snappen dat de ruimte niet groot genoeg is voor een sportschool in huis maar er bestaan ook sport attributen waar je niet per se veel ruimte voor nodig hebt. Leg in de ruimte bijvoorbeeld een yoga mat, een rekje met gewichten of hang er een boksbal waar je lekker op los kunt gaan. Deze spullen nemen weinig ruimte in beslag en zo heb je toch je eigen work-out plek in huis!

Klein maar fijn: zó richt je een kleine badkamer slim in
Badkamer

2. Meditatieruimte

Even helemaal tot je zelf komen? Maak dan van je kleine ruimte een fijne meditatieplek. Zet er bijvoorbeeld wat lekkere geurstokjes, een yoga mat, een boxje voor rustgevende muziek of een van deze andere items. Verf de muren in rustige tinten en hang wat posters op met prints waar je blij en rustig van wordt. Nu nog een Boeddha in de hoek van de ruimte en je kunt heerlijk gaan relaxen.

3. Kantoor

Werk je vaak thuis? Dan is het superfijn als je een plekje hebt waar je rustig kunt werken zonder afgeleid te worden. Tover je lege ruimte daarom om tot een mini werkplek. Heb je net niet genoeg plek voor een bureau? Maak dan het bureau vast aan de muur, zo bespaar je ruimte!

4. Inloopkast

Is winkelen je favoriete hobby en kun je je kleren nauwelijks nog kwijt in je gewone kledingkast? Maak dan van je lege ruimte een inloopkast! Zet aan twee kanten een kledingkast en gebruik de andere wanden voor kleding -en schoenenrekken. Ook kun je een leuk plekje maken voor je sieraden en accessoires. Hang een mooie grote spiegel op en je inloopkast is helemaal compleet!

Fotocredits:

Headerfoto: Samantha Gades - Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9582

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven