Huis
Tuin
Video

Ken jij de betekenissen van de kleuren in jouw interieur? Je leest ze hier!

Elke kleur heeft zijn eigen betekenis en roept bepaalde associaties op. Door te kijken naar de psychologische effecten van kleuren kun je een kleur kiezen die past bij jou en jouw interieur. Wil je weten waar de verschillende kleuren voor staan? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Rood

De rode kleur is opvallend en wordt dus ook veel gebruikt als signaalkleur. Het is een krachtige kleur met een energieke uitstraling die veel geassocieerd wordt met passie, ambitie en liefde. Deze kleur trekt veel aandacht en kan dus een echte eyecatcher zijn in jouw huis!

Muurtje verven? Zo kies je de juiste kleur wit!
Verven

Geel

Deze kleur staat voor vernieuwing, bewegelijkheid en mentale kracht. Geel bevat van alle kleuren het meeste licht en heeft hierdoor een stralende en krachtige uitstraling. Geel wordt vaak geassocieerd met optimisme en energie en werkt dus volgens kleurtherapeuten goed tegen neerslachtigheid. Deze kleur geeft je interieur een zelfverzekerde en opgewekte uitstraling.

Groen

Houd jij van balans en een veilige omgeving? Dan is groen helemaal jouw kleur. Deze kleur staat voor evenwicht en heeft een kalmerend effect voor zowel je lichaam als je geest. Een fijne kleur dus om in je interieur toe te passen!

Blauw

Dit is de kleur van de vrede, harmonie, eenheid en openheid. Blauw geeft een ruimtelijk gevoel en heeft een positief effect op je concentratie. Deze kleur komt dus perfect tot zijn recht in bijvoorbeeld een kantoor of werkruimte.

Bruin

De natuurlijke uitstraling van de bruine kleur geeft een veilig en vertrouwd gevoel. De kleur is aanwezig maar niet te schreeuwerig en zorgt voor een neutrale en sfeervolle omgeving. Bruine tinten zorgen in huis voor een rustige en evenwichtige sfeer en staan dus mooi in jouw interieur.

Zwart

Deze kleur staat symbool voor de nacht, het donker maar ook voor bescherming. Deze kleur zorgt voor veel contrast en straalt elegantie uit. Ook straalt deze kleur iets rebels uit en wordt de kleur vaak gebruikt om status en autoriteit uit te stralen. Zwart kan in je interieur een mooie klassieke of industriële sfeer creëren.  

Fotocredits:

Headerfoto: Kaboompics.com-Pexels

Daphne van Kaam
ID: 9732

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven