Huis
Tuin
Video

Kleurrijke woonkamer (deel 2)

Woonkamer
Met zes kinderen in één huis: da's een drukke boel. Sammy en Ricardo hebben één zoon, maar hebben ook nog een gezinshuis én oppaskinderen. Met al die koters willen ze graag een gezellige woonkamer met genoeg zitplek voor iedereen.

Vorige week zag je al hoe Thomas begon aan de metamorfose van deze woonkamer. Ricardo en Sammy hebben het huis kort geleden gekocht, en hebben er lekker veel ruimte. Maar de boel was best wel gedateerd... Thomas gaf de muur al een update met een pittig behangetje, hij bouwde zwevende kastjes en een enorme eettafel voor het hele gezin. Inmiddels is er lekker veel sfeer gebracht door een haard en mooi afgewerkte radiatoren. Hieronder zie je nog even het ontwerp:

DE KLUSSEN

Kindermeubel

Speciaal voor de (vele) kinderen in huis maakt Thomas een meubelstuk. Het wordt een houten bankje waar je niet alleen op kan zitten, maar er komt ook voor ieder kind een opbergvakje. Zo kan de familie meteen de troep mooi wegwerken. De hoeken worden rond, zodat de kinderen niet hun hoofd of tenen stoten. En het is ook net wat anders dan anders. Thomas maakt de hoeken met buig-MDF dat hij vastmaakt met houtlijm en schroeven. De klep wordt geverfd met eerst een magneetlaagje en daarna een laagje schoolbordverf. Even afschuren, en dan hoeft alleen nog de bovenkant erop. Dat wordt een schuimmatje, waar Thomas zelf nog een stukje stof op vastmaakt. 

Eenheid in hout

De woonkamer kan ook wel een nieuwe vloer gebruiken, dus die komt er. Thomas legt een eikenhouten vloer, wat past bij het blad van de eettafel én die van de zelfgebouwde zwevende kastjes. Onder de planken komt eerst een ondervloer, dat werkt als vochtscherm en ook kleine ongelijkheden opvangt. De vloer zelf is gemaakt van populierenhout en een eikenhouten toplaag. Er zit bij aanschaf al een blanke matte lak op de planken, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Ze hebben trouwens maar een licht groefje, wat ze een rustige uitstraling geeft. 

Stoere bakken

Voor achter de bank maakt Thomas stoere plantenbakken, die meteen dienen als roomdivider. Hij last een frame van staal, en lijmt daar de bestaande bakken op vast. 

Kleurige afwerking

Tot slot komen de laatste klusjes aan de beurt. De overgebleven muren krijgen een kleurtje: het groen is Early Dew van Flexa, de haardombouw krijgt een likje Histor Haven in S3502-G en de twee lange zijwanden worden geverfd in RAL 9010. Vervolgens hangt Thomas twee vouwgordijnen en een hangend gordijn op. De gordijnen zijn gemaakt van gerecyled katoen. 

Frisse meubels

De kamer is bijna klaar, maar eerst wordt Maarten van Trendhopper nog even ingevlogen. Die heeft een enorme hoekbank meegenomen waar de hele familie op past, maar hij neemt ook een zacht karpet mee, frisse kastjes en sfeervolle lampen. Hier zie je welke meubels er nou precies zijn gebruikt. 

HET EINDRESULTAAT

Oké, de bedoeling was dus een hippe, gezellige kamer waar iedereen zich thuis zou voelen - en waar natuurlijk zitplek zou zijn voor het hele gezin. Een vleugje kleur mocht er ook wel in. Dit is het geworden!

ID: 1116

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven