Huis
Tuin
Video

Wauw! Deze boerderij is van onder tot boven knalrood

Rood in je interieur is al behoorlijk gewaagd. Maar een huis dan van buiten van grond tot nok helemaal rood is, is wel even een ander verhaal. Deze boerderij in Portugal is dat het geval. En van binnen ziet het er toch net even anders uit dan je van de buitenkant verwacht.

Op AD Wonen stuitten we op de brandweerrode boerderij in de bossen van Portugal. Van buiten is het al een bijzonder gezicht, maar verrassend genoeg ziet het er van binnen een stuk rustiger uit dan je in eerste instantie van buiten verwacht.

rode boerderij
rode boerderij

Door de bomen het huis wel kunnen zien

De knalrode kleur van de Portugese boerderij is niet geheel toevallig gekozen. Architect Rebelo de Andrade wilde het huis simpelweg lekker laten opvallen op het terrein van 500 hectare. Omdat er door het monotone karakter -de boerderij staat midden in een gigantisch bos- van het landschap is er totaal geen enkel herkenningspunt te vinden. Maar doordat het huis nu zo’n lekker opvallend kleurtje heeft, kan de visite het huis tenminste een stuk makkelijker vinden tussen het vele groen van de bomen. Zodra je tussen al het groen een rode stip ziet, weet je dat je je bestemming hebt bereikt.

rode boerderij

Binnenkijken

Aangezien het uiterlijk van de woning redelijk hysterisch is, verwacht je misschien van binnen ook een kleurenspektakel te aanschouwen. Maar niets is minder waar. Het interieur heeft juist lichte en warme aardetinten.

rode boerderij

Uiteraard komen er nog steeds genoeg rode details in terug, maar dan een stuk subtieler dan architect Rebelo de Andrade aan de buitenkant heeft gedaan.

Fotocredits
Foto’s: Rebelo de Andrade

Bron: AD Wonen

Marjolein Sintenie
ID: 7837

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven