Huis
Tuin
Video

Zó leuk: zo knutsel je jouw eigen foute kersttrui

Heb je een kerstborrel of feestje, maar geen kersttrui in huis? Geen probleem, want je hebt er in mum van tijd eentje zelf gemaakt.

Kerstboom van knopen of bierdopjes

De basis van deze - en alle volgende knutselideeën - is een oude trui. Liefst rood, om meteen in kerstsfeer te zijn. Vervolgens kun je met allerlei materialen een kerstboom op de trui maken, waaronder dus bierdopjes of knopen. Die leg je eerst neer in het patroon dat je uiteindelijk op je trui wil hebben. Dan ga je met lijm aan de slag om de dopjes vast te plakken. In het geval van de knopen met naald en draad. In beide gevallen is het leuk als je verschillende soorten en kleuren dopjes en knopen gebruikt. Maximaal twee uurtjes werk en je kan een uniek ontwerp over je hoofd heen trekken.

Stropdassentrui

Naast lelijke kersttruien heb je ook lelijke kerststropdassen. En van die laatste kun je het eerste maken. Het idee en de uitvoering is supersimpel en daar houden wij van: neem vier of vijf schreeuwerige kerststropdassen en spreid die als een waaier over een (rode) trui. Knip het smalle gedeelte van de stropdas af en plak vervolgens de rest vast met textieltape. Nog een vrolijke strik erboven en klaar ben je.

Sneeuwpop van watjes

Alweer een heerlijk simpel te maken trui. Met wattenschijfjes of wattenbolletjes maak je de vorm van een sneeuwpop en vervolgens lijm je de watjes vast. Met knopen, stukjes stof of veters maak je de sneeuwpop verder af, tot de trui net zo subtiel of juist hysterisch is als jij wil. Enige nadeel van deze kerstversiering: het gaat niet lang mee. Vergeet vooral ook niet de watjes te verwijderen voor je de trui in de was doet.

Slingers

Zonder slingers geen feest en dat geldt ook zeker voor deze truien. Met zilveren of gouden kerstslingers creeër je eenvoudig een feestelijke én opvallende trui. Plak of naai de slingers op je trui en versier deze vervolgens met strikjes, kleine kerstballetjes, sterretjes of kerstfiguurtjes. Eventueel hang je er nog een snoertje ledlampjes in. Dan weet je helemaal zeker dat niemand jou over het hoofd ziet.

Creatief met knuffels

Gebruik je hiervoor geen (oude) knuffel van je kind, want dat levert hoe dan ook drama op. De knuffel in kwestie wordt namelijk opgeknipt. Plak het hoofd van de knuffel op de voorkant van de trui. Pootjes kun je eventueel nog aan de achterkant plakken of onder de kop. De knuffel een andere prominente plek geven kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld door een Yeti gezellig om je nek te laten hangen.

Tekst
Kita van Slooten, via RTL Nieuws

ID: 3879

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven