Huis
Tuin
Video

Zo houd je je huis koel zonder airco

Heerlijk, dat zonnetje. Binnenshuis is het echter niet altijd even lekker… je huis lijkt wel een oven! Gelukkig kun je je huis zo koel houden zonder airco!

Apparatuur

Vermijd het gebruik van apparaten die veel warmte gebruiken, zoals de oven. Overweeg om lekker buiten te koken op de barbecue, of zet de airfryer of frituurpan aan in de garage. Of ga voor een koude maaltijd, zoals een lekkere salade. Ook andere apparaten die warmte opwekken, zoals de stofzuiger, laat je liever even links liggen.

De ramen

Het is niet voor niets dat ze in mediterrane landen vaak luiken voor de ramen hebben. Zorg dat de ramen bedekt zijn! Houd de rolluiken of gordijnen gesloten. Om toch de ontstane hitte eruit te laten, kun je in de vroege ochtend de ramen openzetten. Vooral op de bovenverdieping is dit van belang, want warmte stijgt op. Zodra het warm begint te worden, sluit je ze weer, inclusief de gordijnen.

Zwaarder geschut

Natuurlijk is er ook nog de oplossing om er zwaarder geschut bij te halen: de ventilator. Maar had je ook al eens aan een luchtontvochtiger gedacht? Doordat de lucht minder vochtig is, voelt deze ook minder warm aan. Ook in koudere tijden heeft het apparaat nut, want het voorkomt verkoudheden en schimmels in huis.

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Matthaeus - Unsplash
Artikelfoto: Devon Owens – Unsplash

Bron: A Beautiful Space

Christa Koeyvoets
ID: 8142

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven