Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je een koffiefilter in een bloempot moet doen

Lang niet iedereen gebruikt ze nog, maar handig zijn ze wel nog steeds! Zelfs als je geen filterkoffie drinkt. Koffiefilters zijn namelijk ook erg handig voor je planten! En dit is waarom:

Je hoeft je planten minder vaak water te geven

Koffiefilters kunnen heel goed vocht absorberen. Als je een koffiefilter onder in de pot doet houdt die daar dus ook vocht vast. Hierdoor hoef je je plant niet meer zó vaak water te geven. Scheelt weer! Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de wortels hierdoor gaan rotten. Zoveel water houdt het filter ook weer niet vast, fieuw!

De wortels rotten minder snel

Wist je dat de wortels van je plant ook echt minder snel gaan rotten als je een koffiefilter in de pot hebt zitten? De koffiefilter laat het overtollige water namelijk door via gat onderin de pot! Vuil en aarde komen er daarentegen niet doorheen. Hierdoor blijft het gat onderin de pot altijd open en verotten de wortels minder snel.

Verpotten is makkelijker

Is jouw plantje toe aan een nieuwe pot? Als je een koffiefilter op de bodem hebt liggen gaat dit klusje een stuk sneller én wordt het minder messy. Je kunt de aarde met de plant namelijk makkelijk optillen door de koffiefilter. En dat zonder dat de plant uit elkaar valt en een spoor van aarde achterlaat, handig!

bloempot met koffiefilter

Tijd om te verpotten

Is het tijd om je plant te verpotten? Dit is hoe je dat moet doen.

Fotocredits
Headerfoto: Rachel Lees - Unsplash
Foto 1: Sears Outlet - Twitter

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4130

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven