Huis
Tuin
Video

Hier moet je op letten bij het kopen en opmeten van gordijnen

Gordijnen kunnen je huis echt afmaken. Echter komt er veel meer bij kijken dan je zou denken: opmeten, uitkiezen, ophangen... Om het je iets makkelijker te maken hebben wij een aantal tips.

Je kunt natuurlijk kiezen voor kant en klare gordijnen, maar dan is de kans groot dat ze niet perfect om je ramen passen. Je kunt hoe dan ook beter eerst even opmeten.

Meten

Ten eerste moet je natuurlijk je ramen opmeten. Bedenk hiervoor eerst hoe lang je je gordijnen wilt: helemaal tot de grond, of hierboven. Als je dit weet kun je gaan meten. Meet de afstand tussen het plafond en de onderste rand van waar jij je gordijnen wilt. Meet ook elk raam dat je wilt gaan bekleden op, elk raam is namelijk anders.

Gordijnen kopen

Met de maten van je ramen kun je naar de winkel gaan en mooie gordijnen uitzoeken. Hier kunnen ze dan je gordijnen op maat maken, precies zoals jij wilt. Geef hier ook aan hoe je je gordijnen wilt hangen: aan een roede, rails, geplooid et cetera. Je kunt je gordijnen ook online op maat laten maken, maar dan heb je geen hulp van een medewerker wat lastig kan zijn.

Kant-en-klaar

Je kunt ook kant-en-klare gordijnen kopen. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en ze zijn gelijk klaar. Je hebt hier echter wel kans dat ze niet om je ramen passen. In dit geval kun je ze eventueel zelf inkorten op deze manier

Julia van Rijn
ID: 8173

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven