Huis
Tuin
Video

Deze gezonde snack verwijdert razendsnel krassen uit de houten vloer

Heb je een lelijke kras in de houten vloer of een houten meubelstuk, dan wil je daar liever vandaag dan morgen nog vanaf. Deze onverwachte oplossing biedt uitkomst!

Dé oplossing

De kans is groot dat je hier zelf nooit aan hebt gedacht, maar het enige wat je nodig hebt om krassen in een houten vloer weg te halen, is een aantal walnoten en een doekje. Breek een walnoot (de nooit zelf dus, niet het omhulsel) in kleine stukken en wrijf deze over de kras. De kras wordt dan bedekt met olie. Wrijf daarna met het doekje over de vloer met draaiende bewegingen. Weg is de kras!

Waarom werkt dat?

De olie die uit de noot komt, trekt in de kras. Uiteindelijk, wanneer de olie opdroogt, hardt deze uit. De vezels van de vloer worden versterkt. Omdat walnoot een natuurproduct is, kan het geen kwaad op de vloer. Daarnaast laat het ook nog eens een hele mooie glans achter op het hout!

Beschermen

Nu je vloer weer prachtig is, wil je niets liever dan ‘m goed beschermen. Dat kan onder andere door viltdoppen onder meubilair te monteren. Meer van deze tips? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Element5 Digital - Pexels
Artikelfoto: Marian Kroell - Unsplash

Christa Koeyvoets
ID: 8168

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven