Huis
Tuin
Video

Zo laat je kunst mooi terugkomen in je interieur

Kunst kun je op vele manieren laten terugkomen in je interieur. Je kunt er een statement mee maken of het juist subtiel verwerken in de ruimte. Heb jij prachtige kunstwerken die je graag wil laten terugkomen in je interieur? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij spraken Eigen Huis & Tuin styliste Denise van den Berg en hebben wat leuke tips voor je op een rijtje gezet.

1. Kunst in de zithoek

Heb jij een prachtig schilderij waar je supertrots op bent? Dan verdient het kunstwerk waarschijnlijk een plek waar het goed gezien kan worden en echt een statement kan maken. Hang het kunstwerk dan bijvoorbeeld in de zithoek boven de bank, zo valt deze lekker op! “Je kunt het schilderij het beste net uit het midden ophangen, helemaal in het midden kan soms wat tuttig aandoen.” Ook geeft Denise als tip om verschillende leuke schilderijen in een groepje bij elkaar te hangen, de mix van verschillende kleuren en vormen maakt vaak een mooi geheel!

Een lege wand in huis? Hang dan eens een vloerkleed aan de muur!
Woonkamer

2. Exposeren in eigen huis

Heb je een mooie hal en kan deze wel wat extra’s gebruiken? Hang jouw favoriete kunstwerken dan op in de hal! Zo creëer je een expositiehal in eigen huis en kunnen jouw kunstwerken bij binnenkomst altijd bewonderd worden. “Je kunt schilderijen in verschillende maten naast elkaar hangen maar let er dan wel op dat de onderkant of de bovenkant op dezelfde hoogte hang.” Heb je kunst in lijstjes gezet? Kies dan dezelfde lijsten voor alle schilderijen, zo creëer je een mooie eenheid volgens Denise!

3. Een kast vol kunst

Een mooie wandkast leent zich perfect voor het exposeren van jouw kunst in het interieur. Door de open vakken is je kunst altijd zichtbaar en kun je verschillende items op dezelfde plek kwijt. Je kunt er ook voor kiezen om de kast op maat te laten maken zodat al je kunstwerken helemaal goed in de wandkast passen. Let er wel op dat de kunstwerken en de kast iets hebben wat hen verbindt zoals een kleur of materiaal, zo zorg je ervoor dat het een mooi geheel wordt.  

Wil je jouw parels stofvrij houden? Dan raadt Denise een mooie vitrinekast aan! Deze hebben mooie glazen deuren en vaak is ook de zijkant van glas, zo blijven jouw kunstwerken evengoed mooi zichtbaar!

4. Nisjes

Wanneer je thuis mooie nisjes in bepaalde ruimtes hebt kun je hier ook zeker je kunstwerken in kwijt. Door de achterkant van de nis in een wat donkerdere kleur te verven creëer je meer diepte en komt het kunstwerk nog mooier uit. Wil je het helemaal afmaken? Maak dan een lichtje in de nis zodat jouw favoriete kunstwerk echt in de ‘spotlights’ staat en je er elke dag weer ultiem van kunt genieten!

5. Een kunsthoekje

Wil je de kunst liever subtiel laten terugkomen in je interieur? Creëer dan een klein hoekje waar je jouw kunst mooi kunt opstellen zonder dat deze prominent aanwezig is in de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld onder het tv-meubel een paar subtiele kunst items zetten of naast de bank op een kleine salontafel. Zo is jouw kunst wel zichtbaar maar houd je het subtiel en rustig.

Daphne van Kaam
ID: 10136

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven