Huis
Tuin
Video

Toffe trend: half overgeschilderde kunstwerken

De één vindt het zonde, de ander vindt het mooi: half overgeschilderde schilderijen. Maar hoe je het ook bekijkt, origineel is het zeker!

Wil je eens wat anders aan je muur dan een standaard schilderijtje of een ingelijste print? Kies dan voor een schilderij dat half overgeschilderd is. Oftewel: ‘Dipped Art’. Alsof het voor de helft in een pot verf heeft gehangen dus! 

schilderijen

Foto: Oliver Jeffers

Oliver Jeffers is een van de kunstenaars die schilderijen inclusief lijst deels bedekt met een extra laag verf. Hij kiest er met name voor om portretten over te schilderen (met alle denkbare kleuren), soms voor een klein deel en soms bijna in z’n geheel. Maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: de scheiding tussen het originele schilderij en het overgeschilderde deel is kaarsrecht.  

half geschilderd

Foto: Maaike Koster - My Deer Art Shop

Bij de ‘dipped artworks’ van Maaike Koster van My Deer Art Shop is dat weer net even anders. Haar schilderijen zijn juist lekker slordig overschilderd met witte verf, wat het allemaal net wat nonchalanter en speelser maakt.

half geschilderd

Foto: Maaike Koster - My Deer Art Shop

Doe het lekker zelf!
Je kunt een mooi (en hoogstwaarschijnlijk duur) exemplaar van Oliver Jeffers of My Deer Art Shop aanschaffen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag gaan. Heb je geen oud schilderij liggen waar je een laag verf overheen wil/durft te schilderen (snappen we!), loop dan eens een kringloopwinkel binnen. Daar liggen ongetwijfeld een paar oude schilderijen die wel een extra likje verf kunnen gebruiken!

Headerfoto: Maaike Koster - My Deer Art Shop
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3189

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven