Huis
Tuin
Video

4 tips waardoor kunstplanten net echt lijken

Het liefst hebben we toch echte planten, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Ze kunnen moeilijk te verzorgen zijn en makkelijk doodgaan. Dan zijn kunstplanten een ideale oplossing. En met deze tips laat je ze net echt lijken.

Kunstplanten hebben soms het probleem dat ze heel erg nep lijken. Met deze tips laat je mensen toch denken dat het een echt exemplaar is.

1. Zet ze ver weg

Van dichtbij kun je vaak gelijk zien of een plant nep is. Zet je kunstplanten daarom op een bijna onbereikbare plek waar niemand echt dichtbij komt. Bovenop een hoge kast of plank of in een moeilijk bereikbare hoek zijn bijvoorbeeld goede opties. Zo kan niemand hem goed bekijken, maar je hebt toch groen in je huis.

2. Goede kwaliteit

Check in de winkel eerst even de kwaliteit van de nepplant die je wil kopen. Er zijn namelijk kunstplanten die heel erg nep lijken en niet goed zijn afgewerkt. Hierdoor zie je dat ze nep zijn, zelfs al staan ze ver weg. Kijk daarom naar de textuur, het materiaal en de kwaliteit om de garanderen dat de plant echt lijkt.

3. Maak hem schoon

Omdat je kunstplanten geen water hoeft te geven of hoeft te besproeien, worden deze al snel stoffig en vies. Daarom moet je regelmatig de bladeren afstoffen en ze schoonmaken. Maak gewoon een sopje met water en afwasmiddel en maak hiermee met een doekje de bladeren schoon. Zo lijkt de plant veel echter.

4. De juiste pot

Kunstplanten komen vaak in een plastic zwarte pot. Zet deze altijd in een mooie bloempot die iets groter is. Vul de rest van de pot met wat aarde of leg er wat mos op. Zo lijkt het net alsof de plant in aarde staat waardoor hij echt lijkt.

Julia van Rijn
ID: 8572

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven