Huis
Tuin
Video

Hydroponie: ken jij deze leuke plantentrend al?

Je hebt planten gekocht, zet ze in potgrond en laat ze lekker groeien. Wat er in het zand gebeurt, is een mysterie. Maar er bestaat nu een populaire trend waarbij jij precies kunt zien wat er met de wortels van je kamerplant gebeurt: hydroponie. Wij vertellen je er alles over.

Planten laten groeien met hydroponie

Bij hydroponie zet je je kamerplanten in het water. Hierbij wordt het voedsel van je kamerplanten uit het water gehaald. Je hebt dus nooit het probleem waarbij je te weinig of te veel water geeft. Ideaal als je planten regelmatig doodgaan. 

Kamerplanten in water zetten

Wil je zelf deze trend in huis proberen? Haal dan de aarde van de plant af en laat de wortels van de plant doorgroeien in water. Maak de wortels hierbij goed schoon. Hoe schoner je wortels namelijk zijn, hoe langer je water ook schoon blijft. Hierdoor hoef je minder vaak het water te verschonen. Ga alleen niet té enthousiast schoonmaken. Je wil de wortels natuurlijk niet kapot maken.

Als je planten klaar zijn om in de vaas te gaan, vul je je vaas met kraanwater. Vervang dit water ongeveer om de drie tot vier weken en vul het bij als het water tussendoor zakt. Doe een drupje plantenvoeding bij het water om je plant extra voedingsstoffen te geven. Hierna kan je plant in de vaas. Let hierbij wel op dat de bladeren van je plant niet het water aanraken.

Planten geschikt voor hydroponie

Kijk wel even goed uit! Niet alle kamerplanten zijn geschikt voor hydroponie. De volgende planten zijn wel geschikt:

  • Anthurium
  • Monstera
  • Begonias
  • Geranium
  • Graslelie
  • Lepelplant

Fotocredits:

Headerfoto: Mike Marquez -Unsplash
Bron: Roomed

Julia Dilissen
ID: 9156

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven