Huis
Tuin
Video

Dit zijn de leukste kerstmarkten van Nederland

Nu de decembermaand in volle gang is, is het eindelijk écht geoorloofd om helemaal los te gaan met de kerstversiering, YES! Tijd voor een dagje struinen op de kerstmarkt, inclusief glühwein of warme chocolademelk. Weten welke kerstmarkten in Nederland het leukst zijn? We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. De grotten van Valkenburg

Stipt op nummer 1: de kerstmarkt van Valkenburg, hij blijft favoriet en dat is dan ook niet voor niets. Deze nostalgische markt wordt gehouden in de grotten onderaan de Cauberg, wat al een ervaring op zich is. Je vindt op deze markt prachtige kramen met kersdecoraties en verlichting, maar ook zonder te shoppen is deze kerstmarkt de moeite waard! 

De kerstmarkt van Valkenburg is open van 16 november tot en met 23 december 2018

2. Maastricht = gegarandeerd plezier

Heb je wel genoeg kraampjes gezien en zin in leuke activiteiten voor het hele gezin? Dan is de kerstmarkt van Maastricht echt iets voor jou! Naast dat je er – uiteraard – kunt kerstshoppen, beschikt deze kerstmarkt over een schaatsbaan, grote glijbaan én reuzenrad! Er is een heus Dickens dorp gerealiseerd en de kerstman heeft het koude Finland achter zich gelaten voor een knusse woning op de kerstmarkt. Je kunt hem dus bezoeken en je verlanglijstje hoogstpersoonlijk bezorgen!  

De kerstmarkt van Maastricht is open van 1 december tot en met 31 december 2018

3. Drijven in Leiden

Wat dacht je van een drijvende kerstmarkt? In Leiden vind je de enige drijvende kerstmarkt die je in Nederland zult tegenkomen! Op een plateau in de nieuwe Rijn vind je deze uit 75 chalets bestaande kerstmarkt. De chalets zijn versierd met prachtige kerstverlichting en versiering, gevuld met alles wat je nodig hebt om van deze kerst weer een spetterend feest te maken! 

De kerstmarkt van Leiden is open van 14 december tot en met 25 december 2018

Trek in meer?

Heb je nog niet genoeg gehad en ben je in voor nog meer kerstmarkten? Ook de kerstmarkten van Amsterdam, Den Haag, Deventer en Den Haag zijn de moeite waard om te bezoeken!

Lees ook:
- Inpakpapier op? Zo pak je cadeaus alsnog mooi in!
- Dit zijn de kersttrends van 2018
- Dit is waarom je nu al een kerstboom moet kopen

 Fotocredits
Header: Alisa Anton - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

 

ID: 3693

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven