Huis
Tuin
Video

Lichtplan voor Anna Nooshin

Woonkamer
Irritant: woon je op een prachtige plek in hartje Amsterdam, heb je een superdonker huis. Het is het probleem van blogger Anna Nooshin. Wij laten d'r het licht zien!

Voordat we er aan de slag gaan, mag Evelyn ieder hoekje van dit Amsterdamse appartement bekijken. Anna woont er samen met haar vriend Danny. Ze is er alleen niet zo vaak: Anna is veel weg voor haar werk. We kennen de 30-jarige van de website NSMBL.nl die ze een aantal jaar geleden opstartte. Sindsdien werkt ze voor TV, heeft ze boeken geschreven, vlogt ze over haar dagelijks leven en heeft ze een eigen bikini- én sieradenlijn. En afgelopen jaar was Anna kandidaat bij het programma Expeditie Robinson! 

Entree met kistjes 

Thuis is Anna dus niet vaak. ''We hebben ook niet veel aan het huis gedaan,'' vertelt ze. Als je binnenkomt, sta je meteen in de keuken. ''Dat keukenblok zat er al in. We hebben alleen de kistjes opgehangen.'' 

Anna's ding

Met de inrichting van het appartement bemoeit vriend Danny zich zo min mogelijk. ''Dat is echt Anna haar ding. Maar ik heb me wel bemoeid met de brick wall.'' Het projectje is volgens hem niet helemáál gelukt: ''het tegelen moest horizontaal in plaats van verticaal, en het loopt niet overal recht''.

Horrorstoelen

De stoelen in de eethoek heeft Anna laten maken. ''Ik hou van horrorfilms, en wilde van die inrichting-achtige stoelen. Ze hebben me een rib uit m'n lijf gekost.'' 

Van donker naar licht

Maar we zijn natuurlijk niet zómaar bij Anna thuis. Er mankeert namelijk ook wel iets aan dit appartement. ''Het is te donker,'' vindt Anna. ''Ik denk dat dat in veel Amsterdamse huizen een probleem is.'' Evelyn heeft daarom interieurontwerpster Marijke Schipper ingeschakeld. Zij heeft een lichtplan bedacht om het huis lichter te maken, maar ook om meer sfeer te brengen met verschillende soorten lampen. Hier zie je precies hoe zo'n lichtplan in elkaar zit. En check daar ook meer foto's van deze licht-metamorfose! 

ID: 926

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven