Huis
Tuin
Video

Liefde voor de hoya kerrii: de hartjesplant

Ben jij een enorme plantenliefhebber? Hoe kun je je liefde dan beter uiten dan met een plant met blaadjes in de vorm van hartjes?! We brengen een ode aan de 'Hoya Kerrii'. Oftewel: De hartjesplant.

We zijn al enige tijd fan van de pilea peperomioides, oftewel: de pannenkoekplant. Maar we hebben er wederom een nieuwe favoriete plant bij (ja, de lijst wordt lang). Eentje die zo familie had kunnen zijn van de pannenkoekplant. Alleen heeft deze niet perfect ronde blaadjes, maar blaadjes in de vorm van hartjes. 

De Hoya Kerrii komt oorspronkelijk uit Zuid China, Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand en het Indonesische eiland Java.

Klimmen of dalen

De Hoya Kerrii is een echte klimmer en kan met de juiste ondersteuning wel 4 meter hoog worden. Je kunt ‘m natuurlijk ook naar beneden laten klimmen zodat je een hangplant hebt, wat dan weer extra leuk staat boven op een plankje of in een hangende plantenpot. 

Houd je van zowel dieren als planten? Dan is de Alocasia Zebrina wel wat voor jou! Deze prachtige plant wordt ook wel de olifantsoor met zebrastreepjes genoemd. Drie keer raden waarom!

Bloemetjes

De volwassen hoya kerrii planten krijgen op den duur ook kleine wit met bruin/rood gekleurde bloemetjes. 

 

 

Eénbladsplant

De Hoya Kerri zie je ook vaak met slechts één blad rechtopstaand in een potje. Dit is vooral rond Valentijnsdag een populaire plant om cadeau te doen.

Fotocredits
Headerfoto: Smart Plant
Foto 1: 
Sweety Oxalis
Foto 2: Gardenerdy

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 2853

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven