Huis
Tuin
Video

5 verrassende tips om de luchtvochtigheid in huis te verhogen

Luchtvochtigheid is heel belangrijk in huis, al denken mensen er vaak niet aan. Een te droge lucht kan zorgen voor droge huid en hoesten, iets wat je natuurlijk niet wil. Ga daarom maar gauw aan de slag met deze tips tegen droge lucht.

Je kunt natuurlijk een speciaal apparaat aanschaffen die je lucht bevochtigt. Echter is dit erg prijzig en zijn er genoeg goedkopere opties.

Tip 1: Raampje open

De belangrijkste tip tegen droge lucht is goede ventilatie. Zet dus regelmatig een raampje open zodat er voldoende lucht naar binnen komt. Zonder deze ventilatie, hebben de volgende tips ook weinig zin.

Tip 2: Goeie planten

Het is allang al bekend dat sommige planten een luchtzuiverende werking hebben. Deze werking draagt ook bij aan het vochtiger maken van de lucht in huis. Zo is de rubberplant een goede luchtbevochtiger. Zet deze in je ruimte neer en je hebt mooie decoratie én schonere lucht.

Tip 3: Douchen met de deur open

Door te douche met de badkamerdeur open, komt de stoom van het warme water ook uit je badkamer. Deze vochtige stoom zorgt er dan voor dat de lucht wordt bevochtigd. Douche je toch liever met de deur dicht? Dan kun je ook gewoon na het douchen de deur open laten staan. Zorg er dan overigens wel voor dat de afzuiger uitstaat.

Tip 4: Stop met de droger

Droog jij je was altijd in de wasdroger? Sla dit dan een keertje over en laat je was binnen aan de lucht drogen. Het vocht van je natte was komt dan in de lucht. Dit is dan natuurlijk weer goed voor de luchtvochtigheid in huis.

Tip 5: Open de vaatwasser

Door de vaatwasser open te zetten als hij klaar is, komt er wederom stoom uit. Deze stoom zorgt ook voor betere luchtvochtigheid. Daarnaast is op deze manier ook je vaat sneller afgekoeld wat weer tijd bespaart.

Julia van Rijn
ID: 8281

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven