Huis
Tuin
Video

Zo maak je jouw huis konijn- en knaagdierproof

Je hebt zo lang uitgekeken naar het moment dat je een lief konijntje of een cavia in huis zou nemen en nu is het eindelijk zo ver. Jammer genoeg kom je er na een week achter dat je plinten, tafelpoten en kabels niet veilig zijn voor dit knaagdiertje. Probeer deze oplossingen eens!

Geef ze knaagmateriaal

De meeste knaagdieren zijn van nature heel actief in de nacht. Zorg dat ze genoeg hooi en houten knaagmateriaal hebben waar ze zich 's nachts mee bezig kunnen houden. Bij veel dierenwinkels kun je houten speelgoed vinden of bijvoorbeeld een knaaghuisje. Hier kunnen ze zich helemaal op uitleven, waardoor ze jouw tafelpoten met rust laten. 

Wist je trouwens dat knaagdieren om deze reden wel móéten knagen?

Spray, spray, spray

Er zijn meerdere middeltjes die je op je plinten of meubilair kunt sprayen, waardoor je knagende diertjes ervan af blijven. Dit brengt geen schade aan je meubels, maar heeft een vies smaakje. Daarnaast kun je ook een plantenspuit kopen en deze vullen met water. Wanneer ze ergens aan knagen, kun je ze een klein beetje met water besproeien, waardoor ze dit snel af zullen leren. Deze tactiek is alleen niet zo handig in de buurt van elektronica en kabels.

Koop kabelwegwerkers

Zorg dat de kabels van je televisie of computers goed opgeborgen zijn, zodat je knaagfanaat er niet bij kan komen. Dit kun je doen door de kabels hoog op te hangen en te bundelen met bijvoorbeeld een tie-wrap. Er zijn ook speciale kabel wegwerkers die je kabels ontoegankelijk maken. Deze kabelgoten of kabelclips zijn online en in de bouwmarkt te vinden. 

Fotocredits:

Headerfoto: Bonnie Kittle - Unsplash

Esmee Duindam
ID: 9162

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven