Huis
Tuin
Video

Heb je écht geen groene vingers? Deze 6 planten kan zelfs jij niet dood krijgen!

Is planten in leven houden echt een opgave voor jou? Hoe vaak je het ook probeert, ze gaan altijd hangen, worden bruin geel en binnen de kortste keren dood. Gelukkig is er voor degene die toch planten in huis wil tocg nog hoop! Deze planten kan jij namelijk ook makkelijk verzorgen.

Al deze planten hebben natuurlijk wel af en toe wat water, zon en liefde nodig. Echter zijn ze toch heel makkelijk te verzorgen en zullen ze niet zo snel doodgaan.

1. Kaaps viooltje

Het kaaps viooltje, ook wel Saintpaulia, is een plant met bloemen. Als de bloemen bloeien heeft 'ie maar een keer per week water nodig. In de winter echter een stuk minder. Zet hem in de vensterbank zodat hij voldoende licht krijgt, en je zult lang genieten van de prachtige bloemen.

2. Lepelplant

De lepelplant doet het goed met veel, maar ook weinig licht. Het maakt dus niet uit waar je hem neerzet. Als je hem wel op een lichte plek zet, dan zullen er mooie, witte bloemen bloeien, zet je'm in de schaduw dan blijft het gewoon een groene plant. Daarnaast is deze plant niet gevoelig voor te veel water, dus hij zal hierdoor niet snel doodgaan.

3. Graslelie

De graslelie, ook wel sprietplant of spider plant, heeft bijna geen aandacht nodig. Hij heeft alleen water nodig als de aarde helemaal opgedroogd is, heel weinig dus! Als je hem niet te veel water geeft, zal hij heel lang mooi blijven en ook nog eens snel groeien.

4. Jadeplant

De jadeplant heeft veel namen: dikplant, geldplant of crassula ovata. Het is een vetplant, dus heel makkelijk te verzorgen. Geen hem weinig water en veel zon, en meer heeft hij niet nodig!

5. Monstera

Dé kamerplant die al jaren populair is op Instagram en Pinterest: de gatenplant. Je kent deze plant misschien ook wel als de Monstera. Deze hippe plant is dus eigenlijk best makkelijk te verzorgen: met weinig licht en water doet hij het prima. 

Wist je trouwens dat deze plant zo populair is dat 'ie een eigen hashtag op Instagram heeft?! 

6. Lidcactus

Cactussen staan er om bekend dat het hele makkelijke planten zijn. De meeste cactussen zijn gewoon groen, maar deze is net wat fleuriger. De Lidcactus heeft namelijk bloemen! Ook hangt hij een beetje waardoor je hem ook bijvoorbeeld in een macramé hanger kunt hangen.

Julia van Rijn
ID: 8458

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven