Huis
Tuin
Video

Uit onderzoek blijkt dat we vaker medelijden hebben met honden dan met mensen

Heb je al gauw medelijden met een hond als ze je met van die grote ogen en sippe mondje aankijken? Dat is niet heel gek. Want volgens dit onderzoek hebben wij mensen vaker medelijden met honden dan met mensen.

Over het algemeen voelen mensen zich vervelender als ze over dierenleed lezen dan wanneer ze iets over mensenleed lezen.

Het onderzoek

Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek waarbij een groep volwassenen verschillende nieuwsberichten moesten lezen. Deze gingen zowel over mishandeling van mensen, kinderen en honden. Het bleek dat de deelnemers de nieuwsberichten over de honden en de kinderen het ergst vonden om te lezen.

Hier is volgens de onderzoekers een goede reden voor: mensen zouden honden zien als een deel van de familie, zoals je ook hier kunt lezen. Ze zien het niet per se als een dier, maar eerder als een ‘wollige baby’. Vooral puppy’s worden al snel zielig gevonden. En bonuspunten voor de dames, want uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen meer empathie tonen dan mannen.

Twijfel je of je een huisdier wil nemen?

Deze 3 huisdieren zijn in ieder geval het meest geschikt voor kinderen.

Fotocredits
Headerfoto: Charles Deluvio - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 4133

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven