Huis
Tuin
Video

Mediterrane sferen met een citrusboom in je interieur

Of het nu herfst, winter of lente is, met een citrusboom in huis heb je hoe dan ook áltijd een zomers gevoel in huis.

De citrusboom
De citrusboom - ook wel citrus mitis- is een kleine boom die niet alleen opvalt door zijn kleurrijke vruchten (citroenen, sinaasappels of mandarijnen), maar ook door zijn dunne stam en de volle bos kleine, groene bladeren.

Mediterrane sferen
Een citrusboom past eigenlijk in elk interieur, omdat wat ons betreft elk huis wel een beetje mediterrane sferen kan gebruiken. Maar de boom staat vooral heel erg mooi in combinatie met warme kleuren.

Foto: Industrieel Chique

Psst… meer van dit prachtige huis (met nog véél meer planten) zien? Dat kan hier!

Verzorging
Wil je een citrusboom mét citrusvruchten, kies dan voor een zelfbestuivende boom en zet ‘m in een relatief zure grond. Daarnaast is het noodzakelijk de boom op een lichte plek te zetten zodat ‘ie voldoende zonlicht kan openemen. Een plekje bij het raam aan de zuidzijde van je huis is de meest ideale plek.

De citrusboom heeft veel water nodig. Hoeveel precies is afhankelijk van de hoeveelheid zon die de boom op kan nemen. Staat de boom vol in de zon, geef dan meerdere keren per week water. Krijgt de boom minder zonuren, geef dan ook minder water. Maar let er hoe dan ook op dat de wortels van de citrusboom niet te lang vochtig blijven om te voorkomen dat ze gaan rotten. Dit gebeurt namelijk erg veel bij bomen die binnen staan.

Meer bomen in huis?
Naast de citrusboom zijn er nog veel meer mooie boompjes die prachtig staan in je interieur. Wat dacht je van de vijgenboom? Of wanneer je écht voor een tropisch gevoel wil gaan: een palmboom in huis!

Headerfoto: Buitenleven gevoel
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2950

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven