Huis
Tuin
Video

Deze 5 meestgemaakte fouten maken je huis juist kleiner

Bij een goede styling van je interieur telt iedere centimeter. Ongeacht hoe groot een ruimte is kan het nog erg lastig zijn om dit goed in te richten. Benieuwd wat de meestgemaakte fouten zijn bij het inrichten van een huis, waardoor de ruimte juist kleiner oogt? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Kleine meubels

Heb jij een kleine ruimte tot je beschikking? Vaak wordt een kleine ruimte dan ook geassocieerd met kleine meubels. Maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Probeer een beetje te spelen met verschillende meubels door bijvoorbeeld een langwerpige bank neer te zetten. Zo maak je de ruimte optisch iets langer. 

3 tips om je oude spullen in een nieuw jasje te steken!
Zelfmaakideeën

2. 'Verkeerde' kleuren

Over het algemeen zorgen lichte kleuren voor een meer ruimtelijke look. Toch hoeft het niet altijd te betekenen dat de ruimte hierdoor groter lijkt. Je kunt bijvoorbeeld met wat donkerdere kleuren of leuk behang allerlei hoekjes creëren. Probeer hierbij wel een bepaalde structuur aan te houden. Het kan namelijk al snel wat rommelig ogen, en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

3. Zonder planning aan de slag gaan

Een kamer inrichten zonder enige planning is natuurlijk niet erg handig. Denk goed na over hoe je de ruimte gaat benutten, iedere hoek is kostbaar en het is handig om eerst na te denken over welke mogelijkheden je hebt voor de inrichting. Zo kom je geen ruimte te kort en kun je wellicht wel meer spullen kwijt dan je denkt. Benieuwd hoe je je eigen plattegrond kunt maken? Je leest het hier!

4. Room dividers

Room dividers zijn handig om een ruimte op te delen. Door deze te gebruiken kom je een beetje van de studentenkamer look af. Toch kunnen deze er ook zeker voor zorgen dat de ruimte kleiner en 'hokkeriger' lijkt. Door verschillende ruimtes op te delen kan dit toch erg ‘hokkerig’ ogen. Mocht je deze gebruiken, doe dit dan op een subtiele manier.

5. De hoogte vergeten te gebruiken

In een kleine ruimte is het altijd even puzzelen hoe je al je meubilair kwijt gaat kunnen. Vaak vergeten mensen dat je ook de hoogte in kunt werken. Een hoogslaper is hier bijvoorbeeld een ideaal voorbeeld van. In een kleine kamer is dit enorm fijn want je kunt er ook nog allerlei spullen onder kwijt. Hiermee bespaar je ruimte en hierdoor oogt de kamer al direct een stuk rustiger. 

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Foto 1: Roomyb - Instagram

Foto 2: Mirjam Hart

Maxime Meijer
ID: 10252

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven