Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips haal je buiten naar binnen

Heb jij niet de luxe van een tuin of balkon? Of wil je met dit koude weer toch de natuur een beetje naar binnen halen? Dat kan zeker. Met deze 5 tips krijg je thuis toch het gevoel alsof je midden in de natuur zit.

1. Hout

Je kunt het best beginnen bij het inrichten van je huis. Gebruik veel meubels die van hout zijn gemaakt. Denk aan een houten eettafel, bamboe hanglampen, houten keukenstoelen en natuurlijk een houten vloer. Een houten interieur geeft het gevoel van verbintenis met de natuur.

2. Behang

Kies voor een behang in huis met een natuurprint. Er zijn veel fotobehangen te koop die het gevoel geven alsof je midden in het bos staat.

3. Boom

Kamerplanten zijn natuurlijk altijd leuk, maar maak een echt statement in je huis door te gaan voor een grote boom. Nee, niet zo groot als de bomen in het bos. Er zijn genoeg bomen van een meter of 1,5meter die een natuurlijke uitstraling geven aan je woonkamer. Zoals deze prachtige bomen bijvoorbeeld! 

4. Dieren

Haal de dieren uit de wildernis naar binnen door neppe of opgezette dieren in je interieur te plaatsen. Je kunt deze accessoires ophangen aan je muur of neerzetten als standbeeld. Ook kun je kiezen voor behang met dierenprints. 

5. Verticale tuin

Vind je al deze tips niet goed genoeg? Ga dan verticaal tuinieren. Plaats bijvoorbeeld een groene schutting in je huis. Kijk goed welke kant-en klare planten ook goed zijn voor binnen en zet deze tegen de muur aan. Je kunt ook kiezen om een grote muur in je huis vol te hangen met verschillende hangende planten.

Fotocredits
Headerfoto: Mr Chen - Unsplash
Foto 1: Scott Webb - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3337

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven