Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips wordt jouw huis een duurzame plek

In de zomer is het inrichten van een duurzaam huis een stuk eenvoudiger, aangezien je geen verwarming aan zet. In de koude maanden is dit een stuk lastiger, maar een duurzaam huis is juist heel fijn en goed om te hebben. Heb jij al aan de volgende punten gedacht om je huis duurzaam in te richten?

Stopcontacten

Ga je weg van huis? Laat dan geen stekkers in de stopcontacten zitten als je deze apparaten niet gebruikt. En de oplader van je telefoon? Die kan ook wel uit het stopcontact. Je verbruikt namelijk alsnog stroom als je stekkers in de stopcontacten laat zitten.

Lampen

Investeren in duurzame lampen scheelt een hoop. Vervang je lampen door spaarlampen of LED lampen. Op deze manier kun je een hoop energie besparen.

Wassen

Het wassen van kleding op hoge temperaturen kost veel meer energie dan op lage temperaturen. Wist je dat je twee keer zoveel energie verbruikt wanneer je wast op 60 graden in plaats vvan 40 graden? Daarnaast zijn de wasmiddelen van tegenwoordig geschikt om te wassen op lage temperaturen. Denk daarom nog eens na of je wel echt zo heet moet wassen.

Thermostaat

Zorg ervoor dat je jouw huis per ruimte verwarmt. Ben je niet thuis? Zet dan de verwarming uit. Je kunt dit tegenwoordig van een afstand doen, maar je kunt ook de thermostaat uitdraaien als je weg gaat en weer wat hoger zetten als je thuis komt.

Ramen

De meeste warmte van je huis ontsnapt aan je ramen. Zorg dat je een dubbele beglazing hebt in je huis om zo een duurzaam huis te maken. Kies voor dikke gordijnen die je ’s avonds dicht doet. Zo ontsnapt de warmte ook minder snel.

Bronvermelding

Headerfoto: Kirill Zakharov - Unsplash

ID: 3244

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven